zoot

Barbatii si femeile pot fi doar prieteni?

Depinde – vei spune. Si intr-adevar, prietenia platonica dintre un barbat si o femeie poate exista doar in anumite conditii. Heartiste pune foarte bine punctul pe i:

  • Barbatii si femeile pot fi prieteni cand exista o lipsa de atractie sexuala de ambele parti. “Un barbat poate spera la o prietenie platonica in proportie de 95% cu tipa de nota 5 sau 6, iar ocazional va risca acel 5% cand, in conditii de ebrietate se va da la ea”.
  •  Barbatii si femeile pot fi prieteni cand atractia sexuala este doar de partea femeii. De ce? “Femeile isi controleaza mai bine dorinta sexuala […] dar de multe ori acest tip de prietenii se pot transforma in adevarate drame cand femeia afla ca barbatul nu-i impartaseste sentimentele”
  • Barbatii si femeile pot fi prieteni daca barbatul este un “barbat alpha complet satisfacut sexual – un player […] care nu ar risca sa piarda o prietena cand are mereu la indemana noi recruti”
  • Barbatii si femeile pot fi prieteni cand “Barbatul este casatorit sau angajat intr-o relatie de lunga durata” – majoritatea femeilor nu ar intretine relatii sexuale cu un astfel de barbat, de unde si posibilitatea ca intre ei sa fie o relatie pur platonica.

In schimb studiile afirma “Barbatii si femeile nu pot fi doar prieteni!”

Poate exista prietenie intr un barbat si o femeie
Poate exista prietenie intr un barbat si o femeie? Foto: freedigitalphotos.net

……si asta din cauza barbatilor, in cele mai multe cazuri. Se pare ca lor le este greu sa mentina relatia platonica si sa nu isi priveasca prietena sexual – iar aceasta imposibilitate creste odata cu varsta (Sursa).

Un alt studiu raporteaza existenta unei atractii mici sau moderate in cadrul prieteniilor dintre un barbat si o femeie. Ceea ce este mai interesant insa, este faptul ca nivelul de atractie creste atunci cand barbatul sau femeia se simte nesatisfacut(a) emotional sau sexual in relatia de cuplu (Sursa)

Tu ce parere ai?

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.