zoot

Banane caramelizate cu inghetata. Gata in cateva minute!

Un desert atat de simplu incat te intrebi de ce nu l-ai incercat pana acum. Alege doua banane ferme, indeparteaza-le coaja si taie-le pe jumatate. Secretul unor banane caramelizate gustoase consta in timpii de gatire. Daca le gatesti prea mult , interiorul se inmoaie si nu te mai bucuri de aceeasi textura.

Ingrediente:

  • 2 banane de dimensiune medie, ferme
  • ½ lingura de unt
  • 3 linguri de zahar brun
  • 50ml suc de portocala
  • Un praf de scortisoara
  • Iaurt sau inghetata pentru servire

BANANE CARAMELIZATE

Banane caramelizate 1Banane caramelizate 2Banane caramelizate 3Banane caramelizate 4

Se taie banana in doua, pe lungime. Se topeste untul intr-o tigaie anti-aderenta, la foc mediu. Se adauga zaharul brun si se aseaza feliile de banane cu partea taiata in sus. Se gatesc timp de 20 de secunde, dupa care se adauga sucul de portocala si scortisoara. Dupa 10 secunde se intorc pe partea cealalta si se gatesc inca un minut si jumatate, acoperindu-le din cand in cand cu sosul din tigaie.

*** Nu aglomera feliile de banane in tigaie. Daca vrei sa gatesti mai mult de doua portii, repeta procesul.

Bananele caramelizate se servesc calde, alaturi de inghetata sau iaurt grecesc.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.