zoot

Bagajul excesiv te poate tine in loc. Debaraseaza-te!

Circuli cu avionul? Atunci stii ca ai voie sa calatoresti cu un bagaj de pana in 23 de kilograme. Pentru surplus, vei fi taxata in plus. De o maniera similara, o femeie cu un bagaj excesiv poate pune pe fuga un barbat care nu este pregatit sa i-l care.

bagajul intr-o relatie

Foto: fotolia.com © drubig-photo

Barbatii pot privi diferit notiunea de bagaj.

  •  “Avea prea multe pretentii. Niciodata nu ii puteai intra in gratie. Orice faceam nu era suficient pentru a o multumi. Imi spunea cum a fost ea obisnuita sa fie tratata”
  •  “Tocmai trecuse printr-un divort oribil. Cu cat incercam eu sa ma apropii cu atat se indeparta ea. Genul de om care avea nevoie sa fie ajutat dar refuza orice mana de ajutor”
  •  “Mi-a dat de inteles ca ea cauta un tata pentru copii ei. Nicidecum un partener de viata.”
  • “Tipa era costisitoare. Genul de iti face gaura in portofel. Iar eu n-am mai putut fi cel care o sustine financiar pentru ca ea cheltuieste mai mult decat castiga”
  • “Dupa nici 5 intalniri mi-a spus ca ei ii ticaie ceasul. Si ca ea vrea un copil. Vreau si eu asta?”
  • “Pacat ca era dereglata. Toane. Neincredere. Tot timpul eram suspectat. La un pas de a ma prinde pe picior gresit. Ce vina am eu pentru greselile celorlati barbati din viata ei?”
  • “O femeie frumoasa dar nesigura pe ea. Mi-era teama sa mai ridic privirea din barbie atunci cand ne plimbam in parc. Ar fi inceput o criza”.

 

Uita trecutul. Este timpul sa nu te mai legi de trecut si de experientele tale mizerabile. Este timpul sa te debarasezi de bagajul emotional acumulat in aceasta viata. Chiar daca toti te-au ranit, de ce sa pleci de la primisa ca o va face si el? Este gresit sa ramai ancorata in gustul amar al relatiilor anterioare si sa-i bagi pe toti barbatii in aceeasi oala. Relatiile tale au esuat din trei motive: nu a fost el barbatul potrivit pentru tine, nu ai fost tu femeia potrivita pentru el sau timpul si circumstantele nu au fost de partea voastra. Poate tu esti cea care are un pattern negativ: alegi mereu barbatii nepotriviti si cand vezi in fata ta un barbat de calitate, deja nu mai poti face diferenta. Esecurile trecute nu sunt decat un bagaj pentru care trebuie sa platesti un cost suplimentar, cand la fel de bine te-ai putea dispensa de el.

Nu iti pune o eticheta. In cautarea unui sot. In cautarea unui tata pentru copiii tai. Va fugi mancand pamantul. Nu este o rusine sa fii divortata, ba chiar e minunat sa ai copii. Daca exista un stigmat in societate atasat femeilor divortate, ca si cum ar fi ceva in neregula cu ele, ca au esuat, acesta se datoreaza tot lor, pentru ca ele cred, spun si inspira asta. Dar nici el nu este nevoit sa iti care bagajele. Nu este vina lui ca ai ales pana in momentul in care ai 35 de ani si sansele de a ramane insarcinata descresc. Nu este de datoria lui sa iti trimita copii din alta casnicie la facultate in strainatate. Atata vreme cat tu tii fraiele propriei vieti, trecutul nu este povara. Ba din contra, o relatie esuata te-a invat, te-a format, te-a pregatit pentru a primi fericirea in viata ta.

Nu fi o povara emotionala. In permanenta cautare de atentii si asigurari. Lucreaza mai mult la stima de sine si invata sa te iubesti inainte de a cere sa fii iubita. Nu cere mai mult decat oferi. Si nu oferi mai mult decat ti se da. Atunci cand ai o viata a ta implinita, nu esti o povara emotionala. Atunci cand ai prieteni ai tai, nu esti o povara emotionala. Atunci cand ai o cariera, interese si hobbiuri, nu esti o povara. Efectiv, daca nu vrei sa fii salvata din mizeria emotionala in care te regasesti, atunci nu ai bagaje emotionale.

Nu fi o povara financiara. Nu te arunca intr-o relatie cu gandul ca el iti va plati chiria. Sau el iti va reinnoi garderoba. Sa te va duce sa vizitezi Dubaiul. Nu te astepta sa plateasca numai el de fiecare data. Pune si tu ceva pe masa, sa nu devii o povara financiara ci un stalp de suport intr-o relatie matura.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.