zoot

Asa se face focaccia de casa

Cea mai simpla reteta de focaccia de casa pe care o poti pregati la cuptor sau la tigaie. Este moale si pufoasa, aerata si chiar mai gustoasa decat in restaurante.

Reteta focaccia de casa

Ingrediente:

  • 250g faina alba
  • 110-130ml lapte
  • 2 linguri de zahar
  • ½ lingura de sare
  • ½ lingura de praf de copt
  • 2 linguri de ulei vegetal (plus ulei vegetal pentru uns)
  • Topping: mac, seminte de susan, usturoi zdrobit, coriandru proaspat, unt topit

FOCACCIA DE CASA

Cerne faina, adauga zaharul, sarea si praful de copt intr-un bol adanc.

Separat, intr-un alt bol, amesteca laptele cu uleiul.

Fa o gaura in centrul ingredientelelor uscate si toarna amestecul de lichid. Amesteca usor ingredientele, lucrand aluatul din centru si incorporand faina de pe margini, astfel incat sa obtii un aluat moale si fin.

Framanta bine aluatul timp de 8-10 minute, adaugand cate putina faina daca se lipeste de mana.

Unge cu ulei un bol si aseaza aluatul de foccacia de casa pe fundul acestuia. Acopera bolul cu un prosop de bucatarie si lasa-l sa creasca intr-un loc cald pentru cel putin un sfert de ora.

Imparte aluatul crescut in cinci mingiute.

Seteaza functia grill a aragazului si preincalzeste la foc mediu. Aseaza o foaie de copt pe raftul superior al grill-ului pentru a se incalzi.

Intinde fiecare mingiuta de aluat foarte subtire,  presara peste ea toppingul preferat, preseaza si aseaz-o peste foaia de copt.

Focaccia se coace aproximativ 2 minute pe o parte, sau pana se rumeneste. Ulterior se intoarce si se mai coace aproximativ jumatate de minut. Repeta.

Se scot din cuptor si se mentin calde cu ajutorul unui prosop. Se ung cu untul topit si se servesc calde.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.