zoot

Aripioare dulci-picante facute in casa

Aripioarele dulci-picante sunt placerile tale nevinovate? Prajite in baie de ulei, se pot condimenta dupa gust, mai mult sau mai putin picante. Serveste-le calde sau reci, alaturi de un sos de usturoi si salata de varza murata.

Aripioare dulic picante

Ingrediente:

  • 5kg aripioare de pui
  • 200g faina
  • 2 oua mari, batute
  • 1 lingura de sare
  • 1 lingurita de piper cayenne
  • 1 lingurita de pudra de usturoi
  • 1 varf de cutit de piper negru macinat
  • 4 linguri de miere

ARIPIOARE DULCI-PICANTE

Clateste aripioarele in apa rece si aseaza-le intr-un vas de cuptor. Presara peste ele jumatate din cantitatea de condimente, acopera vasul cu folie de alimente si da la frigider pentru 1 0ra.

Amesteca cealalta jumatate din cantitatea de condimentele cu mierea si omogenizeaza cu ouale batute. Separat, intr-un vas toarna faina.

Da aripioarele prin oua apoi trece-le prin faina si prajeste in baie de ulei inci, cate 4-6 deodata, timp de 8-10 minute, pana se rumenesc frumos.

Transfera-le peste cateva prosoape de bucatarie din hartie pentru a indeparta excesul de grasime.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.