zoot

Apertiv pe fuga: carnaciori in aluat

Carnaciori in aluat

Nu trebuie sa intri in panica cand apar musafirii pe nepusa masa. Cu doar doua ingrediente poti pregati un aperitiv satios si apetisant. N-ai nevoie decat de cativa carnaciori, fie ei de casa sau cumparati din comert si o foaie de foietaj. Acesti carnaciori in aluat  (en: pigs in blankets) sunt ideali pentru serile petrecute in fata televizorului, in timp ce vizionati un meci de fotbal impreuna cu prietenii. Serveste-i cu un pahar rece de bere.

Ingrediente:

  • 1 foaie de aluat foietaj 30×40
  • 10 carnaciori
  • 1 ou batut
  • 3 linguri de lapte
  • Sare si piper, dupa gust

CARNACIORI IN ALUAT

Preincalzeste cuptorul la 200 C.

Se aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor si se pulverizeaza putin ulei vegetal pentru a nu se prinde.

Se intinde aluatul si se taie fasii de latimea carnaciorului, se ruleaza de la un capat la celalalt si se aseaza in tava de copt.

Se bate oul si se amesteca cu laptele dulce. Cu acest amestec se ung carnaciorii in aluat cu ajutorul unei pensule din silicon. Se potrivesc de sare si piper.

Tava cu carnaciori se da la cuptor pentru aproximativ 15 minute, pana se gateste aluatul si se rumenesc frumos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.