Aperitive cu somon pe placul tuturor invitatilor

  •  
  •  

Aceste aperitive cu somon vor fi, cu siguranta, pe placul invitatilor tai. Aperitive, servite cu mult fast, nu sunt numai savuroase, cat si apetisante.

Fara carbohidrati, cu un continut mare de acizi grasi Omega 3, somonul aduce numeroase beneficii sanatatii. Se prepara rapid si usor, fiind un preparat care n-are nevoie de niciun tratament termic.

Pate de somon afumat

Reteta pate somon

File-urile de somon afumat sunt delicioase ca atare dar incorporate intr-un pate de somon tartinabil, cremos si aromat, capata cu totul alte valente. Un aperitiv cu somon care se prepara rapid si de care invitatii tai se vor indragosti imediat.

Ingrediente:

  • 150 g somon salbatic afumat
  • 200g crema de branza (la temperatura camerei)
  • ½ ceapa rosie mica tocata
  • O lingura Crème Fraiche (sau smantana groasa si acra / iaurt natural)
  • Zeama proaspat stoarsa de la o lamaie
  • Optional: o lingurita coaja rasa de lamaie
  • O mana de marar tocat fin (2 lingurite)
  • Sare si piper dupa gust

Aperitive cu somon: pate

1 rade coaja de lamaie

Se spala bine lamaia si se usuca cu un servetel. Se rade o lingurita de coaja de lamaie.

2 stoarce zeama de lamaie

Se taie lamaia pe jumatate si se stoarce sucul.

3 toaca marunt mararul pentru pate somon

Se toaca marunt ceapa rosie si mararul, se taie cubulete mici somonul.

4 reteta pate somon

Se transfera crema de branza intr-un bol. Se adauga zeama de lamaie si smantana acra si se mixeaza pana se obtine o pasta fina. Se adauga ceapa, mararul si somonul si se omogenizeaza bine. Se potriveste de sare si piper, dupa gust.

5 ingredient cheie pentru pate somon

*** Daca nu preferi textura unui tartar de somon, poti mixa toate ingredientele intr-un blender / robot de bucatarie pentru a obtine o pasta fina.

6 cum se face pate ul de somon

Se intinde pate-ul de somon peste tartine, se presara piper si se decoreaza cu marar. Se consuma imediat.

7 servire pate somon

Restul de pate de somon se poate pastra peste noapte in frigider, intr-un recipient inchis ermetic.

8 tartine cu pate din somon afumat

Vezi si:

 

Mousse de somon cu lamaie

Invitatii tai vor aprecia un pate fin, aerat si delicat! Fa cunostinta cu mousse-ul de somon, un aperitiv cu somon atat de simplu pe care-l pregatesti cu ajutorul unui blender sau robot de bucatarie.

Mousse de somon cu lamaie

Ingrediente:

  • 150g somon salbatic afumat
  • 100ml smantana grasa
  • 100g crema de branza
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • Sare si piper, dupa gust
  • Marar tocat, pentru garnisire
  • Biscuiti sau grisine, pentru servire

Aperitive cu somon: mousse

Toaca somonul bucati si adauga-l in blender. Toarna smantana si crema de branza, adauga zeama de lamaie si potriveste de sare si piper, dupa gust. Pulseaza de cateva ori pana obtii consistenta unui pateu, gusta si potriveste din nou cu sare si piper. Transfera in boluri ramekin, acopera-le cu folie alimentara si da la rece.

Garniseste mousse-ul de somon cu marar tocat si serveste-l pe biscuiti, paine prajita sau foloseste-l pentru a umple diferite foietaje. Acest aperitiv cu somon poate fi servit si in boluri mici, alaturi de grisine.

 

Tartar de somon si avocado

Tartar avocado si somon

O versiune reinterpretata a tartarului, se imbogateste cu miezul cremos al avocadoului pentru un plus de savoare. Cele doua ingrediente principale se pot amesteca pentru a obtine un tartar colorat sau se pot monta in straturi suprapuse pentru un efect vizual garantat.

Tartarul bicolor din avocado si somon este usor de gatit si, cu siguranta, reuseste sa impresioneze, atat estetic cat si ca gust.

Ingrediente:

  • 300g file de somon, fara piele si oase, tocat cubulete
  • 2 avocado, coapte, tocate cubulete
  • 2 linguri de salota, maruntita la cutit
  • 1 lingura de capere, tocate marunt
  • 1 lingura de marar, tocat fin
  • 1 lingura de zeama de lamaie
  • 1 lingura de ulei de masline sau de susan

Aperitive cu somon: tartar

Pentru a pregati tartarul, ai nevoie de un cutit foarte bine ascutit.

Indeparteaza pielea si oasele din fileul de somon apoi toaca-l cubulete de 0.5cm-1cm.

*** Tine la rece somonul timp de un sfert de ora pentru a-l toca mai usor.

Amesteca-l cu salota maruntita la cutit, caperele tocate marunt si mararul tocat fin. Toarna peste amestec zeama de lamaie si da la frigider. Poti pastra amestecul in frigider timp de cateva ore pana in momentul in care montezi si servesti.

In schimb, avocado-ul trebuie tocat chaiar inainte de montaj si servire. Taie-l pe jumatate, cresteaza-l cu cutitul atat pe lungime cat si pe latime apoi scoate miezul.

Inainte de servire, amesteca avocado-ul tocat cubulete cu uleiul de masline si pestele. Preseaza amestecul intr-un cerc asezat pe farfurie.

 

Pasta de avocado cu somon

Aperitive cu somon pasta de avocado

Cauti un aperitiv rapid, satios si absolut delicios? Pasta de avocado, garnisita cu rulouri din somon afumat este tocmai ceea ce cauti. Toate ingredientele se proceasca in blender pana la omogenizare. Pasta trebuie sa aiba o textura cremoasa si un gust untos.

Ingrediente

  • 4 felii de somon afumat
  • 4 buc. avocado, coapte
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • Optional: pudra de chili sau ardei iute

Aperitive cu somon: Pasta

*** Pentru a pregati o pasta de avocado delicioasa ai nevoie de fructe bine coapte. Le recunosti dupa interiorul moale si untos care se desprinde usor de coaja cu ajutorul unei lingurite. Daca nu ai avocado copt, infasoara-l in hartie (sau ziar) si aseaza-l intr-un loc calduros (pe dulapul de bucatarie) pentru a grabi coacerea (1-3 zile).

Taie avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul si transfera-l in blender. Adauga uleiul, zeama de lamaie si condimentele. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine, gusta si potriveste cu sare si piper. Daca nu are consistenta dorita, mai poti adauga ulei.

Pasta de avocado se serveste in pahare inalte sau boluri transparente, garnisite cu rulouri de somon (fasia subtire de somon afumat se ruleaza si se aseaza desupra pastei de avocado) si cateva fire de marar.

Mai jos ai si alte idei de aperitive cu somon.

 

Tartine cu somon si oua de prepelita

Aperitiv festiv cu somon

Mini-tartele cu somon si oua de prepelita sunt apetisante, satioase si se prepara atat de repede! N-ai nevoie de nicio sursa de caldura. Frumos garnisite isi gasesc locul pe masa de sarbatoare.

Ingrediente:

  • 12 mini-tarte, coapte si racite (sau 12 felii de paine toast, taiate circular cu ajutorul unui cerc)
  • 200g file de somon afumat
  • 12 oua de prepelita
  • 1 cutie de branza bulgaras sau Philadelphia
  • Cateva fire de patrunjel pentru garnisire
  • 1-2 lingurite de zeama de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

APERITIV CU SOMON SI OUA DE PREPELITA

Daca nu ai tarte, decupeaza cercuri dintr-o bucata de paine toast, feliata, cu ajutorul unui cerc din inox sau pahar. Pentru un plus de tetura, poti alege sa le rumenesti putin la cuptor.

Aperitiv cu somon 1 1

Pune ouale de prepelita intr-un ibric, acopera-le cu apa si fierbe-le pentru 3-4 minute la foc potrivit. Scurge apa din ibric, scufunda-le in apa rece apoi decojeste-le. Taie-le pe jumatate si lasa-le deoparte.

Aperitiv cu somon 2

Decupeaza fileurile de somon in forma de cerc cu acelasi cerc (sau marginea aceluias pahar folosit pentru a da forma painii).

Aperitiv cu somon 3

Aseaza somonul peste tartine sau paine.

Aperitiv cu somon 4

Amesteca branza cu suc de lamaie si potriveste de sare si piper.

Aperitiv cu somon 5

Adauga cate o lingurita rasa pe fiecare tartina.

Aperitiv cu somon 6

Deasupra fiecarei tartine aseaza cate o jumatate de ou de prepelita si garniseste aperitivul cu frunzulite de patrunjel.


  •  
  •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro