zoot

Aperitiv: legume crude cu crema de branza de capra

Cred ca ti-ai propus, macar o singura data, sa urmezi un regim raw vegan. Cum celor mai multi dintre noi ne este imposibil , am venit cu o solutie prin care sa marim aportul de cruditati din dieta noastra si sa-i convingem si pe ceilalti din familie sa consume legume crude. Ca ideea sa fie cu adevarat atragatoare nu le vom consuma oricum, ci inmuiate intr-o delicioasa crema de branza de capra. Se poate servi ca fel de sine statator, atunci cand esti la dieta si vrei o cina usoara sau ca aperitiv / gustare intre mese.

Tip reteta: APERITIV
Subcategorie reteta : Retete usoare / Retete rapide
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 10 minute
Timp de fierbere: 5 minute
Portii: 6/8

Legume crude cu crema de branza de capra

Foto: kwantakoon / Flickr.com CC

 

Ingrediente:

  • cateva bucati de morcovi mici (baby carrots) sau morcovi mari taiati betisoare
  • 1 ardei gras si un ardei rosu
  • cateva bucati de sparanghel
  • cateva manunchiuri de conopida / broccoli
  • 2 catei de ustoroi (poti folosi usturoi proaspat in locul celui uscat)
  • 1 lingurita de menta proaspata tocata marunt
  • 150g de branza de capra
  • 3 linguri de smantana
  • sare si piper dupa gust

 

Legume cu crema de branza de capra

Pune apa la clocotit intr-o oala. Adauga sare si piper dupa gust. Pe rand, opareste pret de 30 de secunde fiecare tip de legume in parte (mai putin ardeii) apoi trece-le sub un jet de apa rece. Lasa-le la scurs si usuca-le cu un servetel. Aseaza-le pe un platou, alaturi de ardeii taiati fasii.

Poti folosi chiar si alte legume de care dispui in frigider.

Intr-un blender adauga branza de capra, smantana, usturoiul si menta si amesteca. Adauga sare si piper dupa gust. Toarna pasta intr-un castron pe care-l vei aseza langa platoul de legume oparite si crude. Legumele se inmoaie in crema de branza si se servesc fara paine.

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.