zoot

Aperitiv festiv cu somon afumat si oua de prepelita

Aperitiv festiv cu somon

Mini-tartele cu somon si oua de prepelita sunt apetisante, satioase si se prepara atat de repede! N-ai nevoie de nicio sursa de caldura. Frumos garnisite isi gasesc locul pe masa de sarbatoare.

Ingrediente:

  • 12 mini-tarte, coapte si racite (sau 12 felii de paine toast, taiate circular cu ajutorul unui cerc)
  • 200g file de somon afumat
  • 12 oua de prepelita
  • 1 cutie de branza bulgaras sau Philadelphia
  • Cateva fire de patrunjel pentru garnisire
  • 1-2 lingurite de zeama de lamaie
  • Sare si piper dupa gust

APERITIV CU SOMON SI OUA DE PREPELITA

Daca nu ai tarte, decupeaza cercuri dintr-o bucata de paine toast, feliata, cu ajutorul unui cerc din inox sau pahar. Pentru un plus de tetura, poti alege sa le rumenesti putin la cuptor.

Aperitiv cu somon 1

Pune ouale de prepelita intr-un ibric, acopera-le cu apa si fierbe-le pentru 3-4 minute la foc potrivit. Scurge apa din ibric, scufunda-le in apa rece apoi decojeste-le. Taie-le pe jumatate si lasa-le deoparte.

Aperitiv cu somon 2

Decupeaza fileurile de somon in forma de cerc cu acelasi cerc (sau marginea aceluias pahar folosit pentru a da forma painii).

Aperitiv cu somon 3

Aseaza somonul peste tartine sau paine.

Aperitiv cu somon 4

Amesteca branza cu suc de lamaie si potriveste de sare si piper.

Aperitiv cu somon 5

Adauga cate o lingurita rasa pe fiecare tartina.

Aperitiv cu somon 6

Deasupra fiecarei tartine aseaza cate o jumatate de ou de prepelita si garniseste aperitivul cu frunzulite de patrunjel.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.