zoot

Aperitiv cu creveti pentru musafirii pretentiosi

Cand esti in criza de timp, intotdeauna poti gati creveti. Trasi la tigaie in doua linguri de unt, timp de numai 2-3 minute, cat isi schimba culoarea, crevetii sunt gata in timp record. Scaldati in crema de branza si asezati pe un pat din castravete, se transforma intr-un aperivi satios si rapid. In plus, arata grozav asezati pe un platou, in special daca au aceleasi dimensiuni. Incearca, pe cat poti sa tai feliile de castravete cat mai egale.

Aperitiv cu creveti

Ingrediente:

  • 1 castravete Fabio, taiat felii groase de 2 cm
  • 100g creveti, decorticati, curatati si gatiti
  • 200g crema de branza moale
  • 2 lingurita de coaja de lamaie, rasa fin
  • 1 lingura de marar, tocat fin (sau ceapa verde)
  • 1/8 lingurita piper negru, proaspat tocat
  • 1/8 lingurita Paprika, pentru garnisire

APERITIV CU CREVETI

Aperitiv creveti cu crema de branza si castravete
Aperitiv cu creveti si castravete

Spala bine castravetele si usuca-l. Taie-l in felii egale, de aproximativ 2 cm.

Scobeste miezul feliilor de castraveti cu ajutorul unei lingurite, cat sa creezi o adancitura pentru crema de branza.

Bate crema de branza intr-un castron si omogenizeaz-o cu mararul tocat, ceapa tocata si zeama de lamaie. Adauga coaja de lamaie, sare si piper, dupa gust.

Adauga cate jumatate de lingurita de crema de branza in adancitura din castravete iar deasupra aseaza cate un crevete.

Presara paprika inainte de a servi acest aperitiv cu creveti.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.