zoot

Aperitiv: Crostini cu fasole si rozmarin

Daca ai nevoie de un aperitiv cald, care se prepara rapid si te incarca de energie, iti recomanda aceasta reteta de crostini cu fasole neagra si rozmarin. Bineinteles, poti inlocui fasoalea neagra cu cea alba si poti adauga alte ierburi proaspete, dupa preferinte.

Tip reteta: APERITIV
Categorie reteta
Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 15 minute
Timp de fierbere: 2/3 ore pentru fasole (daca nu, opteaza pentru fasolea semi-preparata)
Portii: 6/8

aperitiv crostini cu fasole

Foto: jules:stonesoup / Flickr.com CC

 

Ingrediente:

  • o cutie de fasole neagra, boabe, scurse
  • un morcov mic dat prin razatoare
  • un sfert de telina medie data prin razatoare
  • jumatate de ceapa alba, medie
  • un catel de usturoi (sau mai multi, dupa gust)
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • o crenguta de rozmarin
  • cateva fire de patrunjet tocate fin
  • sare si piper dupa gust
  • cateva felii de paine alba prajita, taiate dintr-o bagheta

 

Cum se prepara crostini cu fasole

Fasolea se pune la fiert in apa calduta. Daca nu esti vegetarian(a) poti fierbe fasolea in supa concentrat de pui. Spre sfarsit adauga patrunjelul taiat fin. Timpul de fierbe variaza in functie de tipul de fasole ales. Poti alege fasolea la cutie semi-preparata daca doresti un aperitiv rapid. Fasolea este gata cand boabele sunt fragede.

Se scurge fasolea si se pune intr-un blender pentru a obtine o pasta. Pastreaza o cescuta din zeama ramasa dupa fiert. Poti adauga cateva linguri in pasta obtinuta pentru a avea consistenta ideala. Daca nu ai blender, poti folosi mixerul de bucatarie sau pur si simplu un pasator de cartofi. Pasta se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Poti opri cateva boabe intregi de fasole fiarta , pentru  a le folosi pe post de decor, in special daca ai musafiri. Arata foarte bine in farfurie ca decor.

Ceapa si usturoiul se calesc in uleiul incins, dupa care se adauga morcovul si telina. Se tin la foc mic spre mediu cateva minute pana cand se rumenesc la culoare. Acest amestec se adauga peste pasta de fasole pana cand totul devine o pasta cremoasa si fina.

Taie din bagheta de paine alba felii de maxim 2cm, pe diagonala, pentru a avea un aspect mai frumos. Pune-le intr-o tigaie sau pe un gratar pentru a se praji.

Amestecul se intinde pe crostini, se adauga boabele fierte intregi pentru decor, se asezoneaza cu rozmarin proaspat si, daca preferi, poti adauga felii de ansoa. Rozmarinul poate fi inlocuit cu rucola, baby spanac sau orice alte verdeturi proaspete iti plac.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.