zoot

Aperitiv: Ciuperci marinate (Se pot folosi pe tartine sau in salata)

Aceasta reteta te invata cum sa prepari acasa ciuperci marinate. Chit ca alegi sa le consumi in salate proaspete, de vara sau vrei sa le servesti invitatilor pe felii subtiri de paine prajita, ciupercile marinate sunt un aperitiv hranitor, bogat in proteine si sanatos.

Ciuperci marinate

Tip reteta: APERITIV
Categorie reteta
Retete de post
Subcategorie reteta : Mancaruri de post / Retete vegetariene / Retete usoare
Dificultate : usoara
Timp de preparare: 15 minute
Timp de marinare: min. 2-3 ore / la frigider peste noapte
Portii: 6/8

 

Foto: Katherine Lim / Flickr.com CC

 

Ingrediente:

  • 800g – 1 kg ciuperci albe, proaspete, curatate de coaja
  • 3 catei de usturoi tocati marunt
  • jumatate de cana de otet din vin alb (se poate inlocui cu cel balsamic)
  • jumate de cana de ulei de floarea soarelui (se poate inlocui cu uleiul de masline extra virgin)
  • 2 foi de dafin
  • boabe de piper, mustar dupa gust
  • sare si piper dupa gust

 

Cum se prepara reteta de ciuperci marinate

Spala ciupercile si curata-le de coaja apoi taie-le in bucati fasii. Intr-o tigaie inalta pune ciupercicile taiate, uleiul si otetul si aseaz-o pe foc mediu cu capac. Cand a dat in clocot da focul la mic si mai fierbe pret de inca 5 minute apoi lasa sa se raceasca. Separa ciupercile de saramura si adauga-le in borcane din sticla. Toarna peste ele saramura ramasa si introdu-le la frigider cateva ore. Ideal ar fi sa le poti lasa peste noapte si sa le consumi a doua zi.

Ciupercile marinate se pot folosi in salate sau se pot prezenta sub forma de tartine, alaturi de mozzarella si rosii, asezonate cu patrunjel proaspat deasupra.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.