zoot

Aperitiv cald: Crochete de mozzarella cu cartofi

Cu o crusta crocanta si un interior moale, crochetele de mozzarella sunt aperitive calde delicioase. Pot fi servite simple, alaturi de un sos de usturoi sau o salata dar pot fi servite si pe post de garnitura pentru un fel principal de mancare din carne. Desi intra in categoria aperitive calde, crochetele de mozzarella cu cartofi sunt gustoase si reci dar, ce vorbim, cu siguranta nu vor avea timp sa se raceasca.

Crochete de mozzarella cu cartofi

Ingrediente:

  • 2 cartofi medii
  • 250g mozzarella, data prin razatoare
  • 4 linguri de pesmet
  • 4 linguri de faina
  • 2 oua
  • Sare si piper, dupa gust
  • Ulei pentru prajit

CROCHETE DE MOZZARELLA CU CARTOFI

Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa rece. Dupa ce apa a dat in clocot se poate adauga sarea. Dupa ce s-au copt, se indeparteaza din apa cu ajutorul unei palete si se lasa sa se raceasca cat sa-i poti curata de coaja fara sa-ti  frigi degetele.

Da prin razatoare atat cartofii fierti cat si mozzarella. Amesteca-le cu un ou batut, doua linguri de faina si doua linguri de pesmet, sare si piper, cat sa obtii o compozitie usor de modelat.

Se modeleaza crochetele de mozzarella de aproximativ 50g bucata.

Fiecare crocheta se trece prin faina, ou batut si apoi prin pesmet.

Pentru a le gati, ai doua optiuni:

  • Le poti praji in ulei incins, rumenindu-le usor pe ambele parti. Se indeparteaza cu o paleta si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie din hartie (acesta din urma va absorvi excesul de ulei).
  • Le poti gati la cuptor. Aseaza o foaie de copt peste o tava de cuptor, aseaza crochetele de cascaval in tava si da tava la cuptorul preincalzit la 190C, timp de 15-20 de minute.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.