zoot

Aparatul de vaslit: Un aparat de fitness neglijat, cu efecte spectaculoase

Plecam de la premisa ca-ti este familiar. L-ai vazut cel putin o data in salile de fitness mari insa te-ai intrebat mereu ce face. Daca pana acum n-a avut parte de prea multa popularitate, aparatul de fitness de vaslit isi intra in drepturi depline odata cu practicarea Crossfit la scara larga. In tarile occidentale s-au infiintat sali de fitness dedicate acestei activitati.

Aparat de vaslit
Aparat de vaslit LifeCore Fitness R900 Rower Rowing Machine

 

Aparatul de vaslit: beneficii

Aparatul de vaslit asigura un antrenament complet al corpului, iti tonifiaza muschii, definindu-ti in mod armonis musculatura, iti dezvolta flexibilitatea si-ti regleaza respiratia. Un avantaj al acestui tip de aparat este usurinta cu care se executa exercitiile. Poti incepe cu exercitii usoare, urmand sa treci pe intervale de intensitate. Niciodata HIIT n-a fost atat de comod si accesibil.

Un studiu publicat in Scandinavian Journal of Medicine and Science in Sports a comparat aparatul de vaslit cu bicicleta stationara, concluzionand ca cel dintai contribuie la o mai buna oxidare a celulelor grase. Daca scopul tau este sa slabesti si sa-ti tonifici musculatura, nu mai trece nepasatoare pe langa aparatul de vaslit data viitoare cand mergi la sala.

Desi este un antrenament simplu, postura corecta face diferenta dintre rezultate si esec. Este indicat sa ceri ajutorul instructorului de sala sau sa iei cateva sedinte de vaslit la acest aparat inainte de a continua antrenamentul pe cont propriu. Cand te simti sigura pe tine, poti merge atat de departe incat sa-ti achizitionezi un aparat de vaslit pentru acasa.

Este o activitate placuta, lucreaza noua grupe majore de muschi iar o sedinta de ‘canotaj’ te scapa de un numar mai mare de calorii decat traditionala alergare pe bicicleta stationara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.