zoot

Andreea Marin accepta provocarea ICE Bucket (foto)

Andreea Marin este primul nume sonor autohton care imbratiseaza provocarea Ice Bucket pentru sustinerea bolnavilor de SLA (scleroza laterala amiotrofica), o boala fara remediu in prezent, o boala progresiva caracterizata prin pierderea masei musculare si degenerarea nervilor, ducand la paralizie partiala si apoi totala.

E un gest simbolic , l-au facut oameni mari din lume si probabil ca nu a fost intamplator. O sa incerc sa fac si eu lucrul asta, chiar acum” – a declarat Andreea Marin in cadrul emisiunii Traieste-ti vara.

andreea marin ice bucket 1

Ce este Ice Bucket Challenge

Ice Bucket Challenge presupune sa iti torni o galeata cu gheata in cap, un gest simbolic al trezirii la viata dupa ce ai fost nominalizat de catre un prieten sau o cunostinta in mod public. Cel provocat, la randul lui, are optiunea de a accepta provocarea in 24 de ore sau de a plati o suma de bani simbolica pentru o cauza umanitara pe care o sustine.

andreea marin ice bucket 2

Desi gestul a fost facut din proprie initiativa, fara a fi provocata de catre altcineva, Andreea Marin l-a nominalizat pe Cabral sa repete gestul, in cadrul aceleeasi emisiuni. Nume sonore din intreaga lume au imbratisat provocarea.  George Bush, Tom Cruise, David Beckham, Oprah sau Gwyneth Paltrow sunt numai cateva dintre ele.

Initiativa a luat imediat amploare si a devenit virala asa ca nu ai de ce sa fii surprinsa daca unul dintre prietenii tai de pe Facebook te provoaca.

Foto: facebook.com/AndreeaMarinOfficial

 

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.