zoot

Aminteste-ti de protectia termica cand iti coafezi parul

Coafarea parului cu ajutorul instrumentelor de styling face parte din rutina ta zilnica? Atunci ar trebui sa fii familiara cu aspectul deteriorat si varfurile despicate. Sursele de caldura folosite incorect pot aduce daune la nivel de cuticula dar si in interiorul firului de par. Iata cum sa le diminuezi sau sa le eviti:

Aminteste ti de protectia termica cand iti coafezi parul
Foto: Image.net

Foloseste un spray cu protectie termica

Folosirea unui spray cu protectie termica inainte de a folosi instrumentele de styling este la fel de important ca aplicarea cremei cu factor de protectie solara inainte de a iesi din casa. Acesta ofera protectie impotriva umiditatii si temperaturilor ridicate, netezeste si lasa parul placut la atingere. Se aplica inainte de styling cu uscatorul, placa de indreaptat parul sau ondulatorul, pe parul umed sau uscat.

Alege temperatura potrivita

Alege temperatura potrivita la care sa-ti stilizezi parul, in functie de natura acestuia. Parul subtire este mult mai predispus deteriorarii si trebuie sa-l coafezi la o temperatura mai joasa. Incearca sa stai sub temperaturi de 180 C.

Nu insista asupra aceleiasi sectiuni

Nu trece placa de indreptat parul sau peria rotativa in mod repetitiv peste aceeasi sectiune de par. Desi pare ca-I dai forma sau directie, il poti deteriora. Daca instrumentul de styling este setat la temperatura potrivita, o singura trecere ar trebui sa fie de ajuns.

Monitorizeaza frecventa

De cate ori folosesti instrumentele de styling? Daca le folosesti prea des, parul tau se poate degrada, oricat de precauta esti. Sunt atatea moduri in care iti poti aranja parul fara nicio sursa de caldura.

Foloseste o masca hidratanta

Umezeala in par se evapora in timpul folosirii surselor de caldura si trebuie reaprovizionata. Foloseste saptamanal o masca puternic hidratanta sau apeleaza la un tratament cu proteine pentru a-ti intari firele de par si a-i reda aspectul sanatos.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.