zoot

Aluat de tarta fraged

Aluatul de tarta este unul dintre cele mai simple tipuri de aluat. Se poate folosi la orice tip de tarta, fie dulce, fie sarata (renunta la zaharul din compozitie). Are la baza cateva ingrediente comune fiecarei bucatarii iar secretul consta in alegerea untului: musai gras si rece, proaspat scos din frigider.

Cum se face aluatul de tarta

Ingrediente:

  • 400g faina alba pentru cozonac
  • 40g zahar tos
  • 1 pachet de unt gras, rece
  • 1 ou
  • 1 lingurita de apa rece
  • 1 varf de cutit de sare

ALUAT DE TARTA FRAGED

Alaut rapid de tarta

Se cerne faina intr-un bol adanc. Se adauga sarea si zaharul tos.

Se taie untul in cubulete de grosimea unui deget si se adauga peste ingredientele uscate. Se incorporeaza untul in aluatul de tarta cu ajutorul degetelor, lucrand compozitia timp de cateva minute, pana capata o textura nisipoasa.

Se bate oul si se adauga peste aluat. Se toarna apa si se framanta aluatul. Aluatul de tarta este unul tare, neelastic.

Se inveleste aluatul de tarta in folie alimentara si se da la rece timp de 30 de minute.

Dupa o jumatate de ora se scoate din frigider si se modeleaza in forma de tarta.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.