zoot

Alternative naturale la produsele de curatenie si igiena a casei

Dezvolta-ti o serie de obiceiuri ‘verzi’ atunci cand vine vorba de curatenia si igiena propriei tale case si apeleaza cu incredere la aceste alternative naturale la produsele chimice de curatare si igiena a casei. Iti propunem cateva solutii naturale de curatare dar si alternative la odorizantele din comert.

 

Alternative naturale la produsele de curatenie si igiena a casei

Alternative naturale la produsele de curatenie si igiena a casei

Pe piata de produse de curatenie si igiena a casei vei gasi numeroase produse ‘verzi’ dezvoltate din derivate naturale ale surfactantilor si ingrediente biodegradabile care au un impact mai mic asupra mediului inconjurator. Daca ti se par ca astfel de produse vin la preturi pe care nu ti le poti permite, afla ca exista alternative in propria camara.

 

  • Solutie de curatat suprafetele: amesteca o cana de apa cu o cana de otet alb distilat intr-un recipient cu pulverizator si foloseste aceasta solutie naturala pentru stergerea suprafetelor. Pentru un miros mai placut adauga zeama de la o lamaie.
  • Pentru curatarea chiuvetei si a cazii poti folosi o pasta naturala formata dintr-o lingurita de bicarbonat de sodiu si o lingurita de apa.
  • Pentru podele poti folosi acest produs de curatenie natural: o galeata de apa fierbinte de la robinet peste care torni o cana de otet alb distilat si 8 picaturi de ulei esential de arbore de ceai.
  • Pentru curatarea blatului de bucatarie sau a fundului de tocat legumele poti folosi jumatate de lamaie cu care sa le freci.
  • O jumatate de lamaie proaspata lasata intr-un colt al camerei poate absorbi mirosurile neplacute dintr-o camera.
  • Un odorizant natural pentru camera poate fi obtinut prin plasarea catorva picaturi de ulei esential de citrice sau leomngrass si a unei lingurite de apa intr-un vaporizator incalzit de o lumanare.
  • Cultiva-ti lalele pe pervazul geamurilor si vei capata instant un miros de primavara.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.