zoot

Ai incercat Essentrics? Iata ce este si ce presupune

In ultima perioada tot mai multe tipuri de antrenamente ne promit corpul sculptat la care visam din tinerete. Ultimul de care am auzit? Essentrics! Programul nu este unul nou ci doar a capatat o mai mare popularitate in ultimii ani.

Ce este Essentrics? Un program de fitness fara greutati care-ti imbunatateste flexibilitatea si-ti subtiaza corpul, imbinand mai multe tehnici imprumutate din balet, tai chi si fizioterapie. A fost dezvoltat de catre Miranda Esmonde-White, o fosta balerina profesionista si Sahra, fiica sa, o impatimita a fitness-ului si antrenoare a catorva staruri canadiene.

Cele mai multe exercitii sunt usoare, cu impact redus. Multe dintre ele iti pot aminti de cursurile de balet din copilarie, de miscarile Pilates, Yoga sau Tai Chi. Cateva dintre ele ti se pot parea stupide dar atata vreme cat le executi corect, iti vor pune in miscare toate grupuele musculare. Ceea ce este minunat la acest antrenament este ca-l poti face oriunde, in casa sau in parc, avand grija sa te feresti de privirile curiosilor. Nu necesita echipamente speciale si nici nu impune o conditie fizica buna, fiind potrivit pentru incepatori, amatorii de exercitii fitness cu impact redus sau celor care au suferit anumite accidentari (a se consulta medicul inainte de a practica acest program de exercitii).

Program de fitness Essentrics (Video)

Cum nu putem da o fuga in Canada pentru a urma o clasa de Essentrics cu insasi fondatoarea acestui program, putem urmari cateva miscari esentiale in playlist-ul de mai sus, pus la dispozitia noastra in mod gratuit prin intermediul Youtube.

Sfat: Straduieste-te sa executii cat mai corect pozitiile. Daca nu ai urmat anterior clase de yoga, pilates sau tai chi, aloca timp dobandirii tehnicii corecte. Ai putea practica acest program de fitness in fata oglinzii sau sub indrumarea unui antrenor personal.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.