zoot

Ai cosuri pe spate? Afla cum poti scapa de ele

Acnee pe spate

Acneea pe spate. Desi nu este un topic atragator, n-o putem ignora! Te vei lovi inevitabil de ea. Nu trebuie sa te simti stanjenita vorbind despre ea, acneea de pe spate este comuna femeilor, indiferent de varsta, mai ales in sezonul cald, cand vremea devine torida, transpiri si hainele se lipesc pe corp.  Principala cauza a acneei pe spate este excesul de sebuum care, alaturi de celulele moarte, favorizeaza aparitia cosurilor. Daca vrei sa scapi de ea, iata ce trebuie sa faci:

Poarta haine usoare care permit pielii sa respire

In aceasta perioada a anului este recomandat sa ne indepartam de hainele sprea stramte si mulate care pot bloca porii. Atat hainele nepotivite cat si parul pot cauza asta asa ca trebuie sa te orientezi catre materiale fluide si naturale si sa lasi pielea spatelui sa respire cat mai mult.

Trateaza acneea de pe spate

Cand vine vorba de tratarea acneei de pe spate, vei vrea sa incluzi solutiile pe baza de acid salicilic si, eventual o formula bogata in peroxid de benzoil, pe care sa le alternati. Iti poti spala spatele si pielea decolteului cu acid salicilic intr-o zi iar in ziua imediat urmatoare sa folosesti peroxidul de benzoil. Primul ajuta la exfolierea pielii si curata porii iar al doilea are proprietati anti-bacteriene. Foloseste aceste ingrediente doar pe zona afectata, nu pe tot corpul caci pot duce la uscarea pielii.

Acopera acneea de pe spate

Daca porti o rochie cu spatele gol si acneea devine suparatoare, o poti acoperi cu ajutorul produselor de machiaj. Concentreaza-te asupra fiecarui cos in parte, fara sa intinzi produsul pe toata pielea, ca si cum ai aplica baza de machiaj pe fata.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.