zoot

Afla daca te regasesti intr-o relatie toxica AICI.

Pusa la pamant si invinovatita permanent, criticata si controlata, manipulata, tinuta pe loc din ascensiunea profesionala, persoanala sau sociala, implicata intr-o competitie inutila cu cel care se presupune ca iti este partener, iti dai seama ca esti intr-o relatie toxica.

  1. Esti pusa la pamant verbal sau fizic. In privat si in fata altora. Cand iesi din cabina de proba imbracata intr-o rochie mulata, iti spune ca arati ca o stoarfa. Daca privirea ti-a cazut asupra tipului cu 6pack pe plaja, primesti instant o palma. Nu scapa o oportunitate sa-ti dovedeasca ca a avut dreptate. Doar tu esti doar un copil rasfatat si prost.
  2. Esti invinovatita constant. Isi descarca pe tine furia si frustrarile acumulate zilnic. Tu esti vinovata pentru greselile lui, pentru problemele sale de la birou, pentru lipsa lui de barbatie. Chiar si cand nu esti vinovata, te face sa crezi ca esti. Iar vinovatia te face sa ii fii recunoscatoare, mai ales cand iti spune ce barbat minunat este el si cate a facut pentru tine.
  3. Esti criticata constant. Se pare ca nimic din ceea ce faci nu este bine. Alegi mereu tinutele nepotrivite. Mancarii preparate de tine ii lipseste sarea. Localurile alese de tine sunt prea zgomotoase sau prea scumpe. Cu cat te straduiesti tu mai mult, cu atat este el mai nemultumit. Si nici nu stii unde, pe parcurs, ti-ai pierdut intreaga stima de sine.
  4. Esti nesigura de relatie. Nu stii in ce ape te scalzi si asta pentru ca iti trimite semnale mixte. Ba te vrea, ba te evita. Iti spune ca te iubeste insa iti demonstreaza contrariul. Daca il suni si te interesezi de bunastarea lui, atunci esti neajutorata si il sufoci. Daca nu il suni, esti nepasatoare si nu tii la el. Te trezesti plangand si simtindu-te nefericita datorita lipsei de stabilitate.
  5. Esti controlata permanent. El trebuie sa aiba mereu o vorba de spus in deciziile tale. El trebuie sa stie unde esti, cu cine esti si la ora te intorci. Te suna sa te verifice si fereasca Domnul sa fii la o cafea cu prietenele ca instant se supara si te trateaza cu raceala cateva zile. Iti verifica pagina de facebook si contul de yahoo messenger. Iti pierzi independenta si observi cum cei din jurul tau se indeparteaza. Pentru ca el are grija sa-i indeparteze pe toti cei care ti-ar putea spune ca te pierzi pe tine in relatia asta. Si te intrebi… ce procent din viata ta inca iti mai apartine?
  6. Esti fortata sa joci un rol. Nu esti tu. Iti masori fiecare vorba si fiecare act comportamental ca nu cumva sa il ranesti sau sa il superi. Trebuie sa joci un rol pentru a fi acceptata si tolerata. Realizezi ca nu te mai cunosti, esti o persoana diferita in preajma lui. Prietenii si familia nu te mai recunosc. Parca ti-a spalat creierul.
  7. Esti mereu insuficient de... atenta, frumoasa, harnica, buna la pat. Se asteapta la gesturi marete din partea ta dar niciodata nu iti intoarce favoarea. Gaseste mereu motive sa te critice pentru ca nu te ridici la standardele lui. El isi doreste o viata perfecta si tu esti plina de imperfectiuni. Te simti neajutorata si deprimata, pentru ca indiferent ce ai face, ai sentimentul ca niciodata nu esti suficient de buna pentru EL.
  8. Esti tinuta pe loc. Nu ai voie sa cresti, nu ai voie sa te dezvolti. Personal. Profesional. Social. Nu te sprijina in eforturile pe care le depui pentru a avea un job mai bun, pentru a te dezvolta permanent. Te va tine mereu in loc pentru ca nu poti fi mai buna decat esti acum, de ce sa visezi cu ochii deschisi? Raspunde cu batjocura la planurile tale marete de viitor. Manifesta o neincredere vadita fata de posibilitatile tale de avansare profesionala. Iti lipsesc sprijinul si vorbele de incurajare pentru toate eforturile pe care le depui.
  9. Esti intr-o competitie permanenta. Care castiga mai mult. Care atrage mai multe priviri. Care poate supravietui mai mult fara celalat. Se va sfarsi lumea daca il bati la un joc de monopoly sau daca castigi o partida de biliard. Asta pentru ca iubitul tau nu stie sa piarda. Are nevoie sa se simta mereu superior. Si vrea sa te vada pe tine jos de tot, ca sa apara el printul salvator care iti intinde o mana de ajutor si caruia va trebui sa ii fii recunoscatoare o viata intreaga. Pe el trebuie sa il privesti ca pe un zeu si sa il rasfeti permanent.
  10. Esti tot timpul manipulata. Se joaca cu vorbele si cu mintea ta. Te minte si mereu ajungi sa faci ceea ce vroia el ca si cum ar fi fost ideea ta. Ajungi sa renunti la Corina, prietena ta cea mai buna pentru ca este usoara. Culmea ca inainte o adorai pentru felul in care joaca barbatii pe degete. Ajungi sa petreceti concediul de vara la munte, ca doar este aer curat si liniste. Culmea ca inainte abia asteptai sa alergi desculta pe nisip si sa te balacesti in valurile marii.

Foto: freedigitalphotos.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.