zoot

Acneea hormonala nu tine cont de varsta

Acnee hormonala

Ai senzatia ca pielea ta trece din nou prin pubertate? Acneea hormonala este mult mai intalnita decat crezi. In mod normal, asociem acneea cu perioada pubertatii insa cercetarile arata ca peste 50% dintre adultii de peste 20 de ani si 25% dintre adultii de peste 30 de ani sufera de acnee. Nu esti singura!

Daca in pubertate este vizata zona T a fetei, acneea hormnonala se manifesta la adulti in partea inferioara a fetei. Responsabili de acest neajuns sunt hormonii androgeni. Desi pot avea o valoare in parametri normali sau pot avea un nivel ridicat, in ambele cazuri suprasolicita glandele uleioase, cauzand acnee.

Cosurile cauzate de acneea hormonala pot fi dureroase, adanci, cu chisturi si sensibile la atingere. Acestea pot lasa cicatrici vizibile atunci cand zgandarite in incercarea de a le stoarce asa ca este important sa nu le iriti sau le rupi.

Acneea hormonala nu raspunde bine la tratamentele aplicate local si asta pentru ca problema vine din organism si nu de la suprafata. Tratamentul este de naturala hormonala cu scopul de a contracara efectele androgenilor asupra glandelor sebacee. Hormonii cu efecte anti-androgenice sunt utilizati in tratamentul formelor grave de acnee hormonala, pe cand, in cazul formelor usoare functioneaza contraceptivele estroprogestative cu efecte antiandrogenice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.