zoot

Aceste practici stimuleaza productia de colagen

Stimuleaza productia de colagen

Cuvantul care apare pe toate ambalajele produselor de ingrijire a pielii si numeroase suplimente devine o obsesie si pe buna dreptata. Aceasta proteina gasita in tesuturile si organele noastre este cheia pielii suple si ferme.

Din pacate, productia de colagen incepe sa scada de pe la 20 de ani. Incepi sa observi scobituri in pometi si riduri fine pe pielea delicata din zona ochilor, semne ale incetinirii productiei de colagen. Exista, insa, metode eficiente care stimuleaza productia de colagen si le vom impartasi si tie.

Remodelarea cutanata cu laser (resurfacing)

Procedurile de resurfacing facial cu ajutorul laserului se numara printre cele mai populare metode de remodelare si intinerire a tenului. Laserul face gauri microscopice in piele, creandu-se o arsura controlata care stimuleaza abilitatea pielii de a se vindeca dupa rani. In procesul de vindecare se produce colagen nou care imbunatateste textura pielii si intareste fundatia pielii, ameliorand sau eliminand ridurile. Neocolageneza, formarea de colagen nou dureaza aproximativ 12 saptamani. Este vorba o metoda lenta cu rezultate foarte bune pe termen lung.

Mezoterapia fractionata cu microace (microneedling)

Poate detii acasa un dispozitiv precum Derma Roller si-l folosesti regulat, alaturi de seruri concentrate in vitamina C. Desi te bucuri de unele beneficii ale regenerarii pielii, nu confunda tratamentul de acasa cu cel pe care-l primesti la clinica. Desi este un tratament minim invaziv gandit pentru a cauza micro leziuni in piele cu ajutorul microacelor, se obtine un raspuns din partea corpului care produce colagen pentru a vindeca ranile. Leziunile sunt mai mari decat cele create de laser insa laserul poate penetra pielea mai adanc decat dispozitivele pentru microneedling.

Peelinguri chimice si cu laser

Peelingul se adresa diferitelor conditii ale piele, precum ridurile si hiperpigmentarea dar in timp ce astepti sa treaca roseata si uscaciunea, pielea se regenereaza si este fortata sa produca mai mult colagen si fibre elastice care sporesc fermitatea. Un peeling, fie el si superficial, iti aduce atat beneficii pe termen scurt cat si lung.

Injectiile cu plasma (PRP)

Injectiile cu plasma proprie este o alta metoda non-invaziva de rejuvenare a tenului. Prin injectare se stimuleza productia de colagen nou si intinerire. Procedura este una simpla si rapida, care nici macar nu necesita anestezie. Dupa ce sangele este recoltat si sunt separate componentele necesare tratamentului, acestea sunt activate si injectate in zonele dorite. Rezultatele se vad progresiv, pe masura ce pielea sintetizeaza colagenul nou iar efectele sunt mai de durata decat cele al fillerelor.

Creme si seruri concentrate

Incepe prin a folosi FPS pentru a reduce expunerea pielii la razele UV, retinoizi pentru a inhiba sinteza colagenezei si a promova productia de colagen si antioxidanti (vitamina C, B3 si E, polifenoli si flavonoide) pentru a reduce si neutraliza radicalii liberi din testuri. Ulterior, foloseste regulatori de celule, precum retinol sau peptide care pot stimula productia de colagen si fibre elastice.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.