Desigur ca smoothie-urile sunt delicioase insa poti pregati o multime de alte preparate raw folosind gadgetul tau preferat:
1. Supa rece de rosii la blender
O portie de gazpacho este racoritoare, hranitoare si se poate prepara rapid in blender. Legumele se spala, se taie in bucati si se introduc in blender, mixandu-se pana se obtine o pasta.
Daca adaugi paine pentru a ingrosa consistenta, inmoaie painea in apa si stoarce-o pentru a inlatura apa in exces.
- 1kg rosii coapte si gustoase
- 3 castraveciori mici
- 1 ardei gras rosu
- o ceapa mica rosie
- 2 catei de usturoi
- 2 felii de paine pentru a ingrosa consistenta
- 4 linguri de ulei de masline
- sare si piper dupa gust
2. Hummus la blender
Vei obtine o pasta de naut foarte fina folosind blenderul. Se mixeaza toate ingredientele in blender si se potriveste de sare si piper.
In functie de consistenta dorita, poti adauga cateva lingurite de apa sau zeama din conserva.
Daca foloseste naut uscat, trebuie sa-l pui la inmuiat cu o seara inainte si sa-l fierbi pana bobul se poate faramita usor.
- 250g naut la conserva, scurs de zeama
- 150ml pasta de susan (tahini)
- 2 lingurite de zeama de lamaie
- 3 linguri de ulei de masline
- 2 catei de usturoi
- un varf de cutit de chili
- sare
3. Maioneza la blender
Maioneza poate fi un preparat dificil, care-ti da batai de cap. Nu si cand folosesti blenderul. Nu trebuie decat sa te asiguri ca foloseste oua proaspete, scoase din frgider.
Toarna toate ingredientele intr-un vas si scurge-le usor in blender.
Mixeaza la viteza maxima timp de 10-15 secunde. F
oloseste o spatula pentru a amesteca cu uleiul care a ramas la suprafata si mai mixeaza 20 de secunde.
- 1 ou proaspat intreg
- un galbenus de ou fiert faramitat
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri de zeama de lamaie
- 1 linguri de mustar Dijon
- un varf de cutit de sare
Vezi si: Sosuri si dressing-uri pentru salate
4. Budinca de ciocolata raw la blender
Ai pofta de ceva dulce 100% vegan care se prepara rapid? Amesteca ingredientele de mai jos intr-un blender, la viteza maxima pana obtii o pasta omogena.
Daca compozitia t se pare prea groasa, poti adauga cateva lingurite de apa.
- 3 banane coapte, cojite
- un avocado taiat pe jumatate, fara sambure
- 60g unt de migdale
- 4 linguri de pudra de cacao raw
- o lingurita de extract de vanilie
- 4-5 smochine hidratate sau 3 lingurite de sirop de artar
- un praf de sare
Vezi mai multe idei de retete dulciuri raw
5. Serbet de capsuni la blender
Varianta raw a serbetului de capsuni se poate pregati rapid la blender. Amesteca toate ingredientele in blender si mixeaza pana obtii o pasta cremoasa si groasa.
Nu trebuie decat sa te asiguri ca blenderul tau are functie de gheata.
- o cutie de iaurt grecesc
- 400g capsuni congelate, lasate cateva minute la temperatura camerei
- 2 linguri de lapte
- indulcitor dupa gust
6. Orez de conopida
Spala bine conopida, indeparteaza petele maronii si frunzele si taie-o in bucatele. Introdu-o in blender si mixeaza pana obtii consistenta dorita. Aseaz-o intr-un tifon si scurge bine excesul de apa.
Se poate consuma pe post de garnitura, in locul orezului prajit sau se poate folosi pentru a pregati o crusta de pizza low carb.
7. Inghetata la blender
Banelele se curata de coaja, se feliaza si se introduc intr-o punga ziplock la congelator peste noapte. Se mixeaza pana se faramiteaza, apoi se adauga restul ingredientelor si se omogenizeaza bine.
- 4 banane coapte, feliate, congelate
- 3 linguri de unt gras
- 120 ml lapte de migdale rece
- 60g migdale hidratate
8. Bilute din curmale la blender
Se scot samburii curmalelor, se hidrateaza, se scurg bine de apa si se mixeaza in blender. Se adauga restul ingredientelor si se mixeaza pana se omogenizeaza.
Din pasta formata se modeleaza bilute care se dau la frigider sau congelator timp de jumatate de ora inainte de a se servi.
- 200g curmale fara samburi hidratate in apa 10 minute si scurse bine
- 3 linguri de unt de migdale / alune
- o tableta de ciocolata neagra 85% cacao
- o linguri de seminte de chia
- 100g de fulgi de ovaz
9. Unt la blender
Stiai ca poti obtine un unt delicios in blender? Numai bun pentru a fi tartinat pe o felie de paine integrala. Smantana se adauga in blender si mixeaza la intensitate maxima.
Din cand in cand se opreste blenderul si se amesteca excesul ramas pe margini. Dupa 5 minute vei observa ca incepe sa se separe. Indeparteaza capacul si strecoara laptele.
Mixeaza din nou si strecoara zeama.
Aseaza untul pe un tifon, strange capetele si stoarce excesul de lapte.
Da-l prin apa rece si depoziteaza-l intr-un recipient cu capac.
- 2 cani de smantana grasa
- sare dupa gust