zoot

7 Topping-uri / Dressing-uri pentru salate

Da savoare salatelor cu aceste sapte idei de topping-uri / dressing-uri preparate in casa din ingrediente naturale. Nu vei mai privi salatele la fel dupa ce vei incerca aceste idei. Diversifica gustul salatelor si iti va fi imposibil sa te saturi de ele.

 

Dressing pentru salata cu iaurt grecesc

1. Dressing pentru salata cu iaurt grecesc

Fa-ti propriul dressing acasa dintr-un iaurt grecesc de 125g scurs de zer, 3 linguri de smantana sau lapte batut, 2 linguri de patrunjel proaspat tocat marunt, un catel mic de usturoi frecat cu ulei ca pentru mujdei, o lingurita de otet sau zeama de la jumatate de lime, sare si piper dupa gust. Introdu amestecul la frigider timp de cateva ore inainte de a fi consumat peste salate.

 

Dressing pentru salata cu menta

2. Dressing pentru salata cu menta

Un alt dressing pentru salata, absolut delicios. Se prepara din: zeama de la o lamaie, o lingurita de mustar Dijon, jumatate de lingurita de zahar sau indulcitor pentru varianta low carb, un catel mic de usturoi dat prin razatoarea mica, 4 -6 linguri de ulei de masline, o mana de frunze de menta tocate, sare si piper dupa gust.  Amesteca-le bine si toarna-le peste salate.

 

Reductie de otet balsamic

3. Reductie de otet balsamic

Probail cel mai simplu dressing pentru salate, reductia de otet balsamic este delicioasa. Se toarna otetul balsamic intr-un ibric, se aduce intr-un clocot apoi se tine pe aragaz la foc foarte mic pret de 20 de minute si se lasa apoi la racit. Se toarna direct peste salate. Poti adauga si o lingurita de miere pe cata vreme este cald.

 

Infuzie de ierburi cu ulei de masline

4. Infuzie de ierburi cu ulei de masline

Pentru a folosi aceasta infuzie pe post de dressing pentru salate vei avea nevoie de: 2 crengute de oregano, 2 crengute de rozmarin, 2 crengute de cimbru, cateva frunze de busuioc si 500ml de ulei de masline. Asigura-te ca ai ingrediente proaspete, spalate si uscate complet. Le poti lasa la soare pret de cate ore sau le poti baga la cuptor pret de cateva minute la temperatura joasa. Intr-un ibric incalzeste uleiul impreuna cu ierburile, la foc mediu, pret de cateva minute. Lasa sa se raceasca, apoi scoate ierburile si adauga-le intr-un borcan de sticla. Toarna uleiul peste si ai obtinut o infuzie delicioasa.

 

Topping pentru salate din crutoane

5. Topping pentru salate din crutoane

Daca ti-au ramas cateva felii de paine integrala din ziua precedenta iata un mod istet de a le consuma, transformandu-le in crutoane. Painea se feliaza, se taie cubulete si se aseaza intr-o tava peste care s-a asezat o folie de aluminiu. Se da la cuptor pana se rumenesc in functie de consistenta dorita, 5-7 minute. Le poti servi naturale sau poti presara peste ele ierburi si mirodenii, ulei de masline si sare inainte de a le introduce la cuptor. Sunt un excelent topping pentru salate dar poti fi consumate si cu supe creme. La fel de bine ai putea adauga cateva paste de orez fierte si racite. Pentru varianta low carb, foloseste paine de secara cu seminte.

 

Dressing pentru salate simplu

6. Dressing pentru salate simplu

Daca nu iti place sa amesteci gusturile atunci poti recurge la dressingul simplu din: un catel de usturoi dat prin razatoare mica, jumatate de lingurita de mustar Dijon, 3 linguri de otet balsamic, o ceasca de ulei de masline, sare si piper dupa gust. Toate ingredientele se adauga intr-un borcan, se fileteaza capacul si se amesteca bine dupa care se poate servi.

 

Topping pentru salate din seminte

7. Topping pentru salate din seminte

Chit ca alegi sa-ti cumperi un mix de seminte pentru salate sau iti cumperi separat semintele si le prajesti usor la cuptor, acestea sunt o modalitate excelenta de a da savoare unei salate. Dupa preferinte poti adauga chiar si fistic, migdale, nuci etc.

Credit foto: freedigitalimages.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.