zoot

7 plante de apartament care te ajuta sa dormi mai bine

Pe langa alte conditii optime pentru un somn bun, aerul de calitate, purificat, alaturi de mirosuri care reduc stresul acumulat si te relaxeaza, pot imbunatati calitatea somnului, atat de importanta ca tu sa-ti desfasori activitatile zilnice la potential maxim. Astazi iti propunem sapte plante de apartament care te ajuta sa dormi mai bine. Daca unele elibereaza mirosuri care te calmeaza, altele purifica aerul pe care-l respiri, absorbind substante toxice daunatoare sanatatii tale. Alege-le pe cele care se potrivesc stilului tau de viata si ambientului general, unele fiind chiar usor de intretinut, ideale pentru persoanele ocupate.

Gardenia jasminoides plante care purifica aerul
iasomie pentru somn
lavanda
  1. Gardenia jasminoides (gardenia)

Gardenia este o planta de apartament decorativa, cu flori mari, albe si parfumate, cu un miros care aminteste oarecum de cel al iasomiei. Intr-un studiu efectuat pe soareci, s-a constatat puterea acesteia de a calma si relaxa, avand un efect comparativ cu Valium-ul.

iedera plante de apartament care purifica aerul

 

  1. Hedera helix (iedera)

Considerata de NASA ca fiind una dintre cele mai bune plate de apartament care purifica aerul. O poti folosi ca liana la ghiveci, fiind usor de intretinut si de pastrat. Desii creste lent, planta de iedera traieste foarte mult, putand fi modelata in forma dorita.

  1. Sansevieria (Limba soacrei)

O alta planta de apartament cu rol in purificare aerului, deloc pretentioasa si usor de intretinut. Se comporta la fel de bine in orice conditii de lumina, nu are nevoie de un sol special, putand fi udata chiar la doua-trei zile.

aloe-vera-de apartament

  1. Aloe vera

Planta de aloe vera la ghiveci purifica aerul. Elibereaza oxigen si absoarbe dioxid de carbon pe durata noptii, alaturi de chimicalele eliberate de agentii de curatare. Cand acestia din urma inregistreaza un nivel inalt, planta de aloe vera te ‘atentioneaza’ prin emiterea de pete maronii.

  1. Lavanda la ghiveci

Desi este ceva mai greu de cultivat la ghiveci, avand nevoie de multa lumina si un ghiveci incapator, mirosul de lavanda are efecte calmante, chiar sedative, ajutandu-te sa scapi de stresul acumulat pe durata intregii zile. Alte studii au aratat imbunatatiri ale calitatii somnului, mai ales in cazul insomniei.

  1. Iasomia (Jasminum)

Decorativa, cu flori albe parfumate, iasomia imbunatateste calitatea somnului, reduce anxietatea si-ti da o buna dispozitie cand te trezesti, dimineata. In comparatie cu alte plante de apartament, este usor de intretinut si arata fantastic.

dracaena-curata aerul

  1. Dracaena

Este o planta lunga si bogata, ideala pentru a umple spatiile goale din dormitor rezistenta, cu aspect exotic, purifica aerul, eliminand toxine precum formaldehida, xilenul și tricloretilena.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.