zoot

7 pasi catre buze mai pline prin ingrijire si machiaj

Iata 7 pasi simpli pe care ii poti urma atunci cand vrei sa dai iluzia unor buze mai pline fara a apela la operatii estetice costisitoare:

  1. Exfoliaza-ti buzele. Nu ai nevoie de scrub-uri scumpe sau aparate speciale. Iti poti freca usor buzele cu periuta de dinti pentru a indeparta pielea moarta sau iti poti face un scrub acasa din miere si zahar brun fin.
  2. Hidrateaza-ti si protejeaza-ti buzele. Aplica balsam de buze dupa exfoliere si in fiecare seara inainte de culcare. Te vei trezi cu buze moi si catifelate. Indiferent de anotimp aplica un balsam cu factor de protectie solara cand iesi din casa.
  3. Creionul de buze si rujul trebuie sa aiba aceeasi culoare. Cand au aceeasi culoare poti depasi usor conturul natural al acestora atata vreme cat diferenta este aproape insesizabila si esti sigura ca ai ales un creion de buze de calitate care nu se intinde.
  4. Contureaza-ti buzele inteligent. Poti sa dai dai iluzia de buze pline prin jocul de culoare. Alege un creion de buze cu un ton sau doua mai inchise decat rujul folosit pentru a-ti contura colturile exterioare, amestecand difuz spre centru. Trecerea trebuie sa fie imperceptibila, nicidecum evidenta, insa umbrele create in colturi formeaza privirea sa cada pe centru, dand impresia de plin.
  5. Foloseste iluminator pe arcul lui cupidon sau un anticearcan deschis la culoare. Buzele vor iesi in evidenta ca fiind mai luminoase.
  6. Aplica un strop fin de gloss doar pe centrul buzelor. Creeaza iluzia optica de buze mai pline.
  7. Alege culori deschise cand iti cumperi ruj. Nu ma refer aici la rozul tip guma de mestecat (out of fashion) ci la nuante care iti complimenteaza tenul.
Credit foto: freedigitalphotos.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.