zoot

7 ipoteze despre machiaj demonstrate stiintific in ultimii ani

machiaj

1. Barbatii petrec la fel de mult timp pregatindu-se de plecare in fiecare dimineata ca si femeile

Credeai ca tu petreci mai mult timp dimineata pentru a fi gata de plecare? Gresit. Un studiu al HuffPost Style in colaborare cu YouGov arata ca atat barbatii cat si femeile petrec in medie 10-30 de minute pentru a se pregati. Cu toate acestea, timpul este folosit in mod diferit. Barbatii stau mai mult in dus iar femeile petrec mai mult timp aplicand machiajul.

2. Cat timp petrecem aplicand machiaj?

Desi poate niciodata nu ti-a trecut prin cap sa faci o simpla adunare, rezultatele unui studiu al clinicii Harley St. Clinic din Marea Britanie arata ca femeile petrec, in medie, 474 de zile din intreaga lor viata aplicand machiaj. Daca in cursul saptamanii un machiaj de zi, minimalist pe care-l porti la birou iti ia, in medie 15 minute, la sfarsit de saptamana durata medie creste la 24 de minute. Cand este vorba de o iesire fabuloasa in oras, media creste la 76 de minute, conforma aceluiasi studiu.

3. Ce-ti ia cel mai mult timp cand te machiezi?

Rezultatele sondajului amintit mai sus arata ca machiajul ochilor este cel care ne consuma cel mai mult timp: aplicarea fardului, a rimelului, perierea si stilizarea sprancenelor sunt atribute asupra carora se pare ca insistam cel mai mult. Stii cum se spune, ochii sunt oglinda sufletului.

4. Ai renunta complet la machiaj?

Desi te-ai putea satura de acest ritual zilnic care pare fara de sfarsit, 93% dintre femeile respondente in cadrul studiului efectuat de Harley St. Clinic nu ar renunta complet la machiaj.

5. Dupa cat timp ii arati adevarata fata partenerului tau?

Un studiu realizat pe 2000 de femei singure si publicat pe DailyMail.co.uk arata ca femeile asteapta, in medie, 4 saptamani inainte de a se infatisa fara niciun pic de machiaj in fata partenerilor sai. Mai mult, o treime dintre femeile chestionate sunt convinse ca relatia nu ar ajunge nicaieri daca si-ar dezvalui fata fara pic de machiaj mai devreme in relatie. Sase din 10 femei se asigura ca noul partener le place suficient de mult inainte de a-l lasa sa le vada complet nemachiate. Similar, o treime dinte femei cred ca n-ar fi pus mana pe partenerii lor daca s-ar fi infatisat la prima intalnire complet nemachiate.

6. Esti dependenta de machiaj?

Aplici un strop de anticearcan si un ruj chiar si atunci cand cobori sa cumperi o sticla de apa de la magazinul de vis-a-vis? Nu esti singura. Un studiu al Harris Poll, condus in numele fundatiei Renfrew Center Foundation arata ca 44% dintre femei se simte neatragatoare fara machiaj, motiv pentru care ajung sa il poarte permanent.

7. Porti prea mult machiaj la birou?

Un sondaj efectuat de OfficeBroker.com arata ca unul din trei sefi sunt nemultumiti de cantitatea de machiaj pe care femeile o poarta la birou: rujul prea strident, ochii prea accentuati si prea mult blush. Acestea sunt trei dintre cele mai des intalnite greseli de machiaj intr-un cadrul formal, buzele stridente fiind cel mai dur judecate de catre sefi. Esantionul sondajului a cuprins 500 de persoane cu functii de conducere, atat barbati cat si femei.

Credit foto: Image.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.