zoot

7 beneficii ale YOGA. S-ar putea sa fie raspunsul multor probleme cu care te confrunti

Stii ce ti-ar trebui tie pentru a-ti schimba complet viata? Cel putin doua sedinte de Yoga saptamanal. Daca si tu, la fel ca majoritatea femeilor din perioada contemporana, te regasesti mereu in criza de timp, acaparata de sarcinile zilnice dar dornica de perfectionare si de imbunatatirea calitatii vietii, incearca Yoga.

yoga imbunatateste viata sexuala

1.Yoga iti imbunateste viata sexuala

Yoga poate fi privita si ca o forma de terapie alternativa si complementara, nu doar ca un sport. Intr-un studiu din 2010 publicat in The Journal of Sexual Medicine, rezultatele unui experiment efectuat pe un grup de 40 de femei cu varsta medie de 34 de ani care au practicat Yoga timp de 4 luni arata ca functiile sexuale ale participantelor la studiu s-au imbunatatit considerabil in toate cele sase domenii: dorinta, excitare, lubrifiere, orgasm, satisfactie sexuala si ameliorarea durerilor din timpul actului sexual.

yoga
yoga slabeste

2. Rezultatele Yoga se vad de la prima sedinta: Creierul functioneaza mai bine

Participantii la un studiu al Universitatii din Illinois au avut rezultate mai bune la un test de inteligenta dupa ce au facut doar 20 de minute de Yoga. Cat despre stres, parca ti-l ia cu mana.

yoga combate insomnia

3. Daca faci Yoga dormi mai bine

Un studiu dn 2004 publicat in Applied Psychophysiology and Biofeedback a facut pentru prima data legatura dintre Yoga si insomnie. Participantii la studiu au facut Yoga timp de 8 saptamani iar imbunatirile au fost vizibile. Nu este vorba doar de durata somnului cat si de calitatea acestuia.

yoga reduce stresul
yoga mai buna flexibilitate

4. Yoga iti ia cu mana migrenele

Rezultatele unui studiu publicat in revista de specialitate Headache din 2007 arata ca dupa trei luni de yoga, pacientii au inregistrat mai putine migrene si de o intensitate mai scazuta. Cauzele migrenelor nu sunt in totalitate cunoscute, crezandu-se ca reducerea stresului poate contribui la disparitia migrenelor.

de ce sa faci yoga
beneficii yoga

5. Lupta impotriva pofetelor cu Yoga

Cercetatorii de la Universitatea din Washington au descoperit ca practirea cu regularitate a Yoga este asociata cu o mai mare atentie acordata alimentatie, o constientizare a senzatiilor fizice si emotionale ce tin de alimentatie. Intarind legatura dintre minte si corp, devii mai constienta de importanta hranei sanatoase iar exercitiile de respiratie te ajuta sa faci alegerile corecte atunci cand ai pofte instantaneu.

yoga creste flexibilitatea

6. Mentine-ti greutatea cu Yoga

Cercetatorii de la Fred Hutchinson Cancer Research Center din Seattle au asociat practicarea sportului Yoga pe timp indelungat cu capacitatea a 15.000 de indivizi de a-si mentine greutatea ideala.

yoga si viata sexuala

7. Yoga iti imbunatateste imunitatea

Poate este ultimul lucru care te-ar determina sa incepi Yoga si nu suna nici pe departe atat de bine precum “poti pierde 500 de calorii pe antrenament” ca in cazul antrenamentelor de maxima intensitate, dar corpul tau are nevoie de capacitatea sa naturala de a se apara impotriva agentilor infectiosi sau a proliferarii celulelor cancerigene. Daca obisnuiesti sa racesti la prima adiere de vant, atunci gandeste-te serios sa te apuc de Yoga si de o alimentatie sanatoasa. Un studiu norvegian publicat in revista de specialitate Plos One din aprilie 2013 arata o crestere a imunitatii la nivel celular in cazului grupului care au practicat Yoga comparativ cu grupul de control care a fost trimis intr-o plimbare de agrement.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.