zoot

6 lucruri pe care trebuie sa le stii inainte de a-ti vopsi parul acasa

Vopsitul acasa este comod si accesibil, nimeni nu poate nega asta. In acelasi timp, asteptarile tale trebuie sa fie realiste caci, in lipsa vopselei profesionale si a tehnicilor de colorare folosite la salon, nu vei putea obtine acasa acel look din revista. Iata sase lucruri pe care trebuie sa le stii si sa ti le asumi inainte de a-ti vopsi parul acasa:

par vopsit acasa
de ec nu iese culoarea vopselei de pe ambalaj

Foto: Image.net

 

1. Sa-ti alegi nuanta potrivita

Daca la salon beneficiezi de stricta indrumare a unui hair stylist in alegerea culorii care-ti sa-ti avantajeze tonul pielii, acasa te poti baza doar pe simtul comun si ceea ce citesti prin reviste. Te-ai putea trezi ca aceeasi nuanta care o flateaza pe prietena ta, tie nu-ti face niciun serviciu. Ti-o poti imagina pe Nicole Kidman bruneta sau pe Sandra Bullock blond platinat?

 

2. Sa crezi ca vei obtine culoarea fidela de pe ambalaj

Nu te lasa pacalita de ceea ce vezi pe ambalaj, rezultatul finit pe parul tau (probabil deja vopsit) poate lua o alta nuanta si nu te grabi sa dai vina pe calitatea vopselei. Aici intra in joc numerosi factori, de la coloritul anterior al parului sau culoarea naturala a parului la timpii de expunere la vopsea si felul in care o aplici.

 

3. Sa crezi ca vopseaua din comert are aceeasi calitate ca cea profesionala, de la salon

Desi tehnologia de baza este similara, vopseaua din comert are o alta compozitie chimica decat cea profesionala. Pretul este intotdeauna un bun indicator al calitatii. Daca mai inainte era practic imposibil sa intri in posesia unei vopsele profesionale cu care sa te vopsesti acasa, acum nu mai este iar diferenta de pret va fi instant amortizata.

 

4. Sa crezi ca te poti vopsi cu usurinta, singura, acasa

Desi ultimele formule de tip sampon fac mult mai usoara aplicarea vopselei acasa si nu mai ai nevoie de pensula, tine cont de faptul ca nu ai vizibilitate maxima la spate si nici aceeasi lumina de care se bucura un hair stylist la salon. Ar fi o idee buna sa ai o prietena pe aproape care sa te ghideze sau chiar sa te ajute cu partile mai putin accesibile pentru tine.

 

5. Sa crezi ca nu-ti vei afecta parul

Din dorinta de a reproduce cat mai fidel culoarea de pe ambalaj vei avea tendinta sa maresti timpii de asteptare. Sau te vei inhama la o schimbare prea drastica de culoare. Sau te vei vopsi prea des. Atata vreme cat nu respecti cu strictete instructiunile de folosire a vopselei de par, ba chiar nici nu le citesti, crezand ca tu stii deja totul, risti sa-ti supui parul unui tratament incorect.

 

6. Sa crezi ca vei obtine acelasi efect ca la salon

Nu ne vom invarti in jurul cozii. Intr-o cutie de vopsea primesti o singura nuanta pe cand la salon sunt folosite mai multe nuante aplicate strategic, in functie de structura osoasa a fetei tale pentru a crea un aspect cat mai natural, miscare si dimensiune.

Un par monocromatic, de aceeasi culoare de la radacini pana la varf, va arata… plat, asa cum este si normal. Poti fi sigura ca parul vedetelor pe care-l admiri in revistele de moda nu este nici pe departe monorom, o suita de tonuri mai inchise, sau mai deschise, aplicate de-o maniera aproape insesizabila, creeaza acel look dezirabil. Daca te uiti cu atentie le vei observa.

par vopsit acasa vs par vopsit la salon
culoare par vopsea sofia vergara

Foto: Image.net

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.