•  
 •  

Sunt tehnici puternice care te vor ajuta sa-ti reprogramezi subconstientul pentru succes. La sfasitul fiecarei tehnici primesti o lectura obligatorie pentru a aprofunda tehnica amintita:

 

Practicarea recunostintei

Practica recunostinta

Probabil cea mai puternica tehnica dintre toate!

Uita-te bine la tine acum, cel/cea care este vesnic nemultumit(a), care se plange constant oricui are timp sa il/o asculte, care a uitat sa se bucure de prezent. Nu il/o vei mai recunoaste dupa o luna de practica a recunostintei.

Nu numai ca-ti deschide ochii, facandu-te sa devii mult mai constient(a) de ceea ce ai si (deja) esti, iti da o incredibila stare de bine, o atitudine pozitiva si un optimism debordant.

Te transpune exact in starea ideala pentru a privi cu optimism spre viitor, pentru a putea lucra in directia atingerii obiectivelor tale. Te transforma intr-un om mai bun, impacat, recunoscator si capabil sa primeasca tot ceea ce viitorul are sa ii ofere.

Carti de citit:

Modelarea succesului

Modelare

Cea mai simpla metoda de a deveni un om de succes este sa-i modelezi pe cei care deja au atins succesul. Incepe cu felul in care gandesc, simt apoi cu ceea ce fac, efectiv. Gaseste-ti un model (role model) cat mai aproape de imaginea ta mentala a unui om de succes si afla cat mai multe despre el.

 • Rutina zilnica a unui om de succes, comportamente si actiuni
 • Fiziologie: postura, expresii faciale, miscari corporale
 • Stil: imagine, cum se imbraca, cum se poarta
 • Atitudine, credinte, valori, nevoi, emotii
 • Interese
 • Limba, frazeologie, ton, volum, intonatie
 • Oamenii de care se inconjoara, grupuri de interese

Carti de citit:

Asocierea cu invingatori

Invingatori

Puterea asocierii a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri. Pana si parintii iti spuneau ‘Cine se aseamana se aduna’, motiv pentru care iti alegeau cu grija anturajul. Si acum, la fel ca in adolescenta, este important sa stii cu cine sa te asociezi.

Partea buna este ca-ti poti alege grupul de apartenenta. Ideea este simpla:

“Like associates with like” – Cicero

Daca vrei prosperitate, asociaza-te cu persoane influente financiar, mergi in locurile in care ei isi petrec timpul, da o raita prin cartierele rezidentiale, fa un test drive al masinii la care visezi.

Daca vrei frumusete, asociaza-te cu persoane care-si cultiva aspectul fizic, care merg la sala sau alearga prin parc, care sunt active si detin un echilibru al stilului alimentar.

Daca vrei sa fii pozitiva, asociaza-te cu oameni pozitivi, cu pofta de viata, care vad partea plina a paharului, din partea carora vei primi intotdeauna o vorba de incurajare, oricat de indepartate ar fi telurile tale.

Autosugestia – afirmatii pozitive

Autosugestie

Esti ceea ce gandesti. Ceea ce iti spui tie insati in mod repetat. Daca nu obisnuiesti sa ai cuvinte de lauda fata de tine, de multumire fata de viata ta, atunci te adancesti si mai mult in realitatea din care vrei sa scapi.

Iti poti reprograma gandurile cu ajutorul autosugestiei, imprimandu-ti afirmatii pozitive.

Repetate frecvent, ajung sa fie crezute de catre subconstient de unde impulsul de a actiona in conformitate cu gandirea pozitiva.

Azi sunt fericita, plina de energie si entuziasta!
Azi voi avea o zi minunata!
Corpul meu e sanatos, mintea mi-e lucida iar sufletul linistit.
Relatia mea devine mai puternica, mai intensa si mai frumoasa pe zi ce trece.
Partenerul ideal soseste in viata mea iar eu sunt pregatita sa-l intampin.
Proiectul meu creste si prospera.
Fac alegeri alimentare corecte pentru bunastarea corpului meu.
Ma accept si ma iubesc.
Sunt binecuvantata cu o familie minunata si prieteni de incredere.
Sunt puternica si fac fata oricarei provocari.
Radiez de frumusete, sarm si gratie.

Carti de citit:

 • Self mastery through Conscious Autosuggestion , Emile Coue
 • The present moment: 365 daiy affirmation, Louise Hay

Vizualizarea – imagini mentale

Vizualizare

Vizualizarea nu este o tehnica noua. Atleti celebri au folosit vizualizarea succesului pentru a-si imbunatati performantele sportive. Ba chiar au fost publicate studii pe aceasta tema.

Creierul nu poate face diferenta dintre o imagine vizualizata in detaliu si experienta reala.

Pentru a-l ‘pacali’ trebuie sa recrezi o copie cat mai fidela a visului tau, alaturi de sentimente si emotii care te incearca, incluzand de fiecare data toate simturile.

Mai multe despre vizualizarea creativa aici.

Carti de citit:

 • Creative visualization: Use the power of your imagination to create what you want in life, Shakti Gawain

Unde cerebrale (beta, alpha, theta si delta)

Unde

Acestea descriu frecventa pe care vibreaza activitatea cerebrala in anumite moment. Folosindu-te de unde iti poti controla starile psihomentale.

 • Beta – frecventa in care ne aflam, de regula, cand sunt trezi. Te poti concentra rapid si poti rezolva sarcini dificile folosindu-ti emisfera stanga a creierului.
 • Alpha – cand incepi sa te relaxezi, manifesti unde alpha. Desi esti treaza, devii relaxat, calm, creativ. Grijile si temerile incep sa dispara, permitandu-ti sa meditezi, vizualizezi, fiind poarta catre inconstient.
 • Theta – in theta ajungi intr-o meditatie profunda (dupa multa practica) sau in timpul somnului. Este vorba de subconstient si este important ce imagini ii trimiti din alpha pentru a-l reprograma. Ti s-a intamplat sa vii cu raspunsul la o problema sau sa-ti vina o idee buna pe parcursul unei zile? Poate fi un flash al undelor Theta.
 • Delta – se experimenteaza in cele mai adanci faze ale somnului, momentul in care celulele se regenereaza

Poti incepe prin a folosi melodii care au la baza studiul undelor cerebrale si sunete cercetate speciale pentru a te aduce in stadiul alpha.

Ba chiar poti folosi aplicatii speciale pentru telefoanelemobile, precum Sleep Cycle, care analizeaza fazele somnului si te trezeste la incheierea unui ciclu de somn paradoxal, odihnit si relaxat.


 •  
 •  
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

dyfashion.ro

Logo mic revista fucsia

Fucsia – O diferenta de nuanta in viata femeii moderne!

answear.ro