zoot

5 motive pentru care sa folosesti creionul de buze

L-ai neglijat in ultima perioada manata de dorinta de a te machia rapid, fara sa-ti dai seama ca este un produs cosmetic esential care vine cu numeroase beneficii. Sau poate te-ai ferit de el, de teama sa nu-l aplici incorect. Ei bine, este momentul sa-ti schimbi atitudinea fata de banalul creion de buze in 2015 iar noi venim cu cinci motive solide pentru care sa-l incluzi in ritualul de aplicare a machiajului:

creion debuze

 

Foto: Image.net

  • Creionul de buze confera rezistenta machiajului pe buze. In acelasi ton ca si rujul, acesta se aplica pe intreaga suprafata a buzelor, intinzandu-se cu o pensula de buze dupa care se aplica rujul. Puterea de aderenta este maxima, mai ales atunci cand se mizeaza pe o formula waterproof.

Creionul de buze nu trebuie sa aiba o nuanta mai inchisa decat cea a rujului tau, creandu-se o linie de demarcatie vizibila, specifica anilor ’90, un contur inestetic si ieftin.

  • Se imbina armonios cu rujul si previne intinderea acestuia din urma peste linia de demarcatie a buzelor. Daca vrei sa nu fii nevoita a scoate oglinda din jumatate in jumatate de ora pentru a verifica daca rujul este la locul lui, foloseste un creion de buze pe toata suprafata buzelor inainte de a aplica rujul.

Nu folosi un creion de buze prea ascutit pentru ca nu vei face altceva decat sa obtii linii aspre si dure, departe de un aspect natural pe care privirea il cauta in mod obisnuit. Dupa ce ti-ai ascutit creionul, rotunjeste-i usor varful prin trasarea catorva linii pe palma.

  • Defineste si /sau corecteaza forma buzelor. Te poti baza pe un creion de buze de calitate, cu o formula rezistenta pentru a exagera usor forma buzelor sau pentru a corecta forma acestora dupa ce ai uniformizat culoarea buzelor cu ajutorul unui strop de corector.

Nu exagera conturarea buzelor mult peste conturul natural al buzelor tale pentru ca, ghici ce, este vizibil, chiar si in fotografii. Nu vrei sa fii tipa care incearca prea mult. Foloseste, in schimb, un creionu nude, cu o nuanta cat mai apropiata de cea a buzelor tale si un lip plumper!

  • Iti confera acea precizie de care ai nevoie atunci cand aplici un ruj in culori puternice, precum nuantele de rosu intens si derivate: burgundy, oxblood sau visiniu. In cazul acestora creionul de buze este un must peste care nu poti sari daca vrei o aplicare precisa si un finish ireprosabil.

Insista asupra arcului cu cupidon si vei observa ce diferenta poate face un simplu creion de buze. Inainte de a creiona, aplica un strop de iluminator mat in acea zona.

  • Da iluzia unor buze mai pline atunci cand apelezi la tehnica ombre. Aceasta presupune folosirea unui creion de buze cu o una sau doua nuante mai inchise decat cea a rujului pentru a-ti contura colturile exterioare, intinzand creionul pana spre mijloc cu ajutorul unei pensule.

Foloseste creionul de buze de tip carioca in locul rujului. Vei obtine acea textura mata, super populara la momentul actual. Ideal pentru un machiaj pe fuga, prea putin pretentios cand vine vorba de intretinere.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.