zoot

3 Supe crema de incercat in aceasta toamna

Din ingrediente specifice toamnei, usor de procurat si accesibile, aceste supe crema au o dificultate usoara si un gust excelent.

supe crema de incercat in aceasta toamna

1. Supa crema de dovleac cu curry

Un ingredient comun in aceasta toamna, usor de procurat alaturi de un condiment puternic, precum este curry-ul, indulcit de laptele de cocos iti asigura o supa hranitoare, usor de preparat si tocmai buna de savurat alaturi de intreaga familie.

  • 1 kilogram dovleac crud
  • 400 ml lapte de cocos
  • Ulei de cocos
  • 2 lingurite de pudra de curry
  • Sare si piper dupa gust

Intr-o tigaie adanca incinge usor ulei de cocos, adauga dovleacul curatat si condimentele.. Amesteca bine pana incorporezi condimentele egal, adauga apoi laptele de cocos si apa atat cat sa acoperi dovleacul iar cand incepe sa fiarba, da focul la mic si fierbe amestecul pana cand dovleacul devine moale. Toarna supa intr-o oala si foloseste un pasator de cartofi sau un blender de mana pentru a obtine o pasta groasa. Serveste cu seminte de dovleac presarate pe deasupra.

 

2. Supa crema de conopida cu bacon

Este o supa hranitoare care se serveste calda, ideala pentru o zi racoroasa de toamna, cu un gust desavarsit dat de bacon

  • 1l de supa de pui / legume
  • O conopida mare data prin blender
  • O cana de lapte
  • 200g branza Cheddar rasa
  • 100 g bacon taiat feliute
  • Albitura rasa
  • 1 morcov dat prin razatoare
  • 2-3 catei de usturoi
  • O ceapa mica tocata
  • Sare si piper dupa gust
  • ulei

In ulei incins se prajeste baconul si scurge-l ulterior pe un servetel. Intro tigaie adanca se soteaza albitura alaturi de ceapa si morcov, se asezoneaza cu sare, piper si usturoi, gatindu-se pana cand albitura devine moale. Se adauga conopida si doua linguri de apa, amestecandu-se pana devne moale, timp de 3-4 minute. Adauga supa de pui / de legume si laptele si tine-l la foc mediu spre mare pana da in foc. Redu apoi temperatura si continua sa fierbi supa la foc mic pana cand conopida este facuta, aproximativ 15 minute. Asezoneaza fiecare bol cu branza Cheddar rasa si bacon prajit.

 

3. Supa crema de praz cu crutoane

Un gust traditional, inconfundabil al prazului, alaturi de cartofii care-ti dau imediat o stare de bine, ingrediente accesibile, usor de procurat, transformate intr-o supa care te incarca de energie.

  • 1 l supa de pui / legume
  • 4 fire de praz taiate rondele
  • 3 cartofi taiati cubulete
  • 1 dovlecel taiat cubulete
  • 1 morcov ras
  • O foaie de dafin, cimbru, piper si sare dupa gust
  • Smantana pentru asezonat.

Spala bine prazul si taie-l rondele. Spala cartofii si curata-i de coaja, apoi taie-I cubulete. Curata morcovul si da-l prin razatoare, Intr-o tigaie inalta, incinge ulei si soteaza impreuna legumele. Adauga condimentele si supa de pui. Dupa ce-a dat in fiert, redu temperatura la mediu si tine vasul pe foc inca 20-25 de minute pana cand prazul si cartofii sunt moi. Se scoate foaia de dafin, se scurge si se pastreaza zeama separat iar legumele se mixeaza in blender pana la omogenizare. Se amesteca ulterior cu zeama si se intorc pe aragaz inca 5 minute. In fiecare bol se toarna o lingura de smantana si se presara crutoane sau cascaval ras.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.