zoot

3 Idei de amenajare dormitor modern

Dormitorul este oaza ta de relaxare, de liniste si de odihna si tocmai de aceea trebuie sa acorzi aceeasi seriozitate cand te gandesti la amenajarea lui. Este locul in care nu trebuie sa fii deranjata, locul in care beneficiezi de somn, un lux intr-o lume plina de miscare. Orele suplimentare de lucru, programul incarcat, responsabilitatile zilnice te epuizeaza si numai gandul ca vei pasi intr-un dormitor amenajat dupa propriul plac iti da puterea sa le duci la bun sfarsit. Ti-am pregatit trei idei de amenajare dormitor ca sa tu poti bucura la maxim de functionalitatea acestuia. Lasa-te inspirata de imagini si viseaza cu ochii deschisi la dormitorul perfect.

Amenajare dormitor pornind de la piesa centrala

Chiar daca locuiesti singura sau impreuna cu un partener, amenajarea dormitorului ar trebui sa inceapa cu patul, piesa de mobilier cea mai importanta care ocupa si cea mai mare parte a spatiului. De stilul acestuia depin si celelalte piese de mobilier sau elemente de decor. Patul este punctul focal al intregului spatiu si poat efi ales in functie de tendintele momentului, in linii clare si precise date de un design minimalist sau din contra, poate suporta note retro sau romantice, inspirate de personalitatea ta.

Amenajari dormitor. Alegerea patului (1)

Foto: Flickr.com CC / mazzaliarmadi.it

 

Amenajare dormitor: Nu face economii la lenjeriile de pat si obiectele de decor

Lenjeriile de pat pot face o diferenta majora in calitatea somnului tau si implicit a vietii tale. Bineinteles, lenjeriile de calitate din bumbac egiptean sunt costisitoare insa sunt, in acelasi timp, un produs care-si merita toti banii in demersul tau de amenajare dormitor. Pernutele vor completa decorul dormitorului laolalta cu tablourile si draperiile. Ghideaza dupa stilul in care ai amenajat dormitorul, ele pot avea nuante usor retro, pot fi proaspete si diafane sau din contra glam, din voal sau matase, lungi pana in pamant. Alege un material plin atat pentru a te bucura de intimitate cat si pentru a nu permite iluminatului stradal sa patrunda in dormitor.

Amanajare-dormitor

Foto: Flickr.com CC / MAZZALIARMADI.IT

 

Amenajare dormitor: Evita supraaglomerarea si obiectele care nu au ce cauta in dormitor

Dormitorul este un spatiu de odihna, relaxare si odihna. Retine aceasta regula de aur pentru amenajare dormitor: In dormitor nu ar trebui sa intre nimic care sa te distraga functionalitatea de baza a acestui, obiecte care-ti amintesc constant de munca si de responsabilitati, telefonul care poate suna in toiul noptii, carti pe care nu le mai citesti care nu fac altceva decat sa-ti aglomereze spatiul. Descotoreste-te de obiectele inutile, caren u-ti folosesc sau ale caror loc n-ar trebui sa fie in dormitor.  Hainele ar trebui sa stea depozitate in dressing, in sertare, nu aruncate pe coltar sau pe pat, sau pe noptiera, nici produsele cosmetice, nici dosarele de la munca, nici televizorul. Televizorul nu face casa buna cu dormitorul, cu confortul si senzualitatea pe care ar trebui sa le emane acest spatiu intim si privat prin amenajare. Scapa de televizor in dormitor si inlocuieste-l cu lumanari si betisoare parfumate, un aparat de aer conditionat care sa-ti asigure temperatura optima, rulouri exterioare pentru a te feri de iluminatul si zgomotul de afara, pernute colorate si draperii luxoase.

Decor-pereti.-Amenajare-dormitor

Foto: Flickr.com CC / AMANITO

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.