zoot

3 bai aromate pe care sa le incerci pe timp de iarna

Pe langa oboseala si stresul zilnic, pe timpul iernii pielea noastra este sensibila fata de temperaturile scazute si asperitatile vremii. Ce poate fi mai reconfortant decat o baie aromata in urma careia te relaxezi si capeti o piele ca de bebelus? Editorii fucsia.ro iti propun 3 bai aromate, cu uleiuri natuturale sau infuzii de plate si saruri minerale pe care te vei grabi sa le incerci imediat.

 

bai naturale aromate uleiuri esentiale saruri

1. Baie in lapte de cocos si miere

Cu aceasta baie in lapte de cocos si miere pielea ta va beneficia nu numai de proprietatile hidratante ale laptelui de cocos cat si de cele antioxidate ale alimentului minune: mierea. Amesteca o cana de lapte de cocos cu doua linguri de miere de albine si 2 picaturi de ulei esential de vanilie. Dupa ce ai obtinut o pasta, adaug-o in cada si amesteca inainte de a te cufunda pret de un sfert de ceas alaturi de revista sau cartea preferata.

2. Baie cu ulei esential de lemn de santal si patchouli

Dupa o perioada stresanta inainte de sarbatori, intre goana dupa cadouri si pregatirea preparatelor culinare, este momentul ideal sa-ti prepari o baie relaxanta care te ajuta sa meditezi. Aranjeaza-ti baia dupa bunul plac, renunta la lumina artificiala si aprinde cateva lumanari iar pentru miros aprinde un betisor parfumat din lemn de santal.

Pentru cada prepara un amestec din 5 picaturi de ulei esential de lemn de santal, 3 picaturi de ulei esential de patchouli si 2 lingurite de ulei de migdale. Toarna acest amestec in cada inainte de a intra in apa care nu trebuie sa fie nici prea fierbinte nici prea rece. 

 

3. Baie cu saruri minerale

Baile cu saruri minerale contribuie la ameliorarea durerilor musculare si ale articulatiilor si revigoreaza pielea obosita, avand proprietati antioxidante, incurajand eliminarea toxinelor din corp. Se prepara un amestec de saruri din 10 linguri de sare Epson, 5 linguri de sare de mare, cateva picaturi de ulei esential de chiparos si ienupar si o lingura de ulei de masline organic. Se introduce mixul in cada si se amesteca bine inainte de a intra.

Foto: freedigitalphotos.net

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.