zoot

20 de beneficii ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos are o multime de utilizari, atat in gastronomie, cat si in cosmetica. Acest produs poate fi folosit acasa sau in laboratoare, iar studiile recente arata ca este implicat in scaderea in greutate, preventia cancerului si a bolilor de inima.

Beneficii ulei de cocos

  1. Uleiul de cocos reimprospateaza, vindeca si hidrateaza pielea. Avantajul este ca spre deosibire de alte produse cosmetice, acest produs patrunde in profunzimea pielii, astfel incat poti profita de beneficiile lui cat mai mult timp.
  2. Atunci cand parul tau este aspru, tern, degradat, uscat sau ai varfurile despicate, uleiul de cocos te poate salva. Uleiul ajuta la regenerarea fibrei capilare, netezeste firele despicate si poate fi folosit si ca produs de styling.
  3. Uleiul de cocos poate servi si ca baza pentru sapunul de casa. Acest produs natural confera sapunului o consistenta solida si este foarte eficient in indepartarea grasimii si a uleiurilor.
  4. Scaderea in greutate. Cel mai usor mod in care poti folosi uleiul de cocos pentru a slabi este sa-l mananci. El trebuie utilizat initial in cantitati mici, pana cand corpul tau se obisnuieste. Acesta este unul din modurile in care poti consuma acizi grasi cu lant mediu. Cercetatorii recomanda consumul a aproximativ 3 linguri si jumatate in cursul unei zile.
  5. Stiai ca uleiul de cocos iti poate creste nivelul de energie? Si cine nu are nevoie de mai multa energie din cand in cand? Unele persoane spun chiar ca uleiul de cocos ii face mai alerti, mai atenti.
  6. Acizii grasi cu lant mediu care se gasesc in acest ulei au efect antifungic natural. Acesti acizi se ataseaza de membrana fungica, structura esentiala pentru supravietuirea ciupercilor.
  7. Desi uleiul de cocos nu este un remediu pentru herpes, el poate fi util, mai ales in cazul leziunilor dureroase. Aplica-l la nivelul zonei afectate imediat ce simti ca veziculele incep sa se formeze. Il poti si consuma intr-o cantitate de una pana la trei linguri pe zi. In acest fel, poti preveni aparitia herpesului, iar daca leziunea a aparut deja, uleiul o poate face sa dispara mult mai rapid.
  8. In combinatie cu zaharul sau sarea, uleiul de cocos poate fi utilizat ca exfoliant pentru buzele crapate sau deshidratate. Se recomanda masajul buzelor cu miscari circulare timp de un minut. Rezultatul este fabulos!
  9. O alta utilizare a uleiului de cocos ar fi in cadrul amestecurilor exfoliante pentru fata si corp. Topeste putin ulei, adauga zahar, lasa-l sa se raceasca apoi foloseste-l inainte de dus, cel putin o data pe saptamana.
  10. Fata ta este supusa zilnic agresiunilor din mediu, dar este asaltata si de machiaj. Pentru a o proteja si curata, alege uleiul de cocos, care poate indeparta orice urma de make-up, lasandu-ti tenul sanatos si proaspat.
  11. Beneficiile masajului sunt nenumarate. In loc sa utilizezi lotiuni grase, foloseste pur si simplu uleiul de cocos.
  12. Pentru o piele mai catifelata, adauga niste ulei de cocos atunci cand faci baie. Bucura-te de aroma si textura sa din cand in cand. Uleiul va crea un strat protector in jurul pielii tale, lasand-o fina si sanatoasa.
  13. Uleiul de cocos are efecte antiinflamatoare, putand fi utilizat pentru leziunile pielii. Acesta ajuta la scaderea in volum a leziunii, fiind foarte eficient si in cazul mancarimilor si iritatiilor.
  14. O lingura de ulei de cocos in fiecare dimineata iti poate ajuta sistemul digestiv ca sa ai un tranzit normal. In cazul in care suferi de constipatie, poti incerca sa consumi o lingurita de ulei de cocos pe o felie de paine din cereale integrale.
  15. Uleiul de cocos ajuta la vindecarea sau atenuarea unei varietati de probleme dermatologice. S-a descoperit ca aplicarea zilnica de ulei a ajutat la atenuarea petelor cauzate de soare sau aparute odata cu inaintarea in varsta.
  16. Adauga savoare, efect antibacterian si de albire a dintilor prin folosirea uleiul de cocos in combinatie cu bicarbonat de sodiu sub forma de pasta de dinti. Pentru un gust mai placut, poti adauga cateva picaturi de ulei de menta sau de scortisoara.
  17. Daca ai vergeturi, poti aplica uleiul de cocos pe zonele afectate, seara inainte de culcare. Uleiul le face mai putin vizibile. Maseaza zona usor, asigurandu-te ca uleiul intra in piele. Dimineata, foloseste apa calduta pentru a curata zona.
  18. Calcaie crapate? Avand in puternic efect hidratant, uleiul de cocos te poate ajuta sa ai niste calcaie netede si fine. Utilizeaza intai piatra ponce pentru a indeparta celulele moarte, apoi maseaza calcaiele cu uleiul de cocos.
  19. Uleiul de cocos este recunoscut pentru efectul sau benefic in bolile cardiovasculare. Avand grasimi sanatoasa si trigliceride cu lant mediu, ajuta la reducerea inflamatiei de la nivel arterial. Astfel, fluxul sangvin va fi imbunatatit.
  20. Daca suferi de respiratie neplacut mirositoare, rezolva problema cu ulei de cocos. Tine o lingura de ulei in gura pana cand se topeste, apoi inghite-o sau arunc-o. Efectul este garantat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.