zoot

10 Pensule machiaj esentiale. Bonus: alte ustensile

Probabil ai supravietui intr-o lume fara ustensile pentru machiaj, ti-ai folosi doar degetele, insa perfectiunea machiajului tau va lasa de dorit. Ai nevoie de un set de ustensile de calitate care sa usureze tehnica de aplicare a produselor cosmetice.

Ustensile esentiale pentru aplicarea bazei de machiaj

De aceea se spune ca achitizionarea unui set de pensule pentru machiaj este o adevarata investitie in frumusetea ta, fiind ustensile cu o durata prelungita de viata, daca stii cum sa ai grija de ele. Cand ne referim la ustensile esentiale pentru un machiaj superior, nu aducem in prim-plan doar setul de pensule pentru machiaj, ci si alte produse indispensabile precum penseta sau aparatul de intors gene.

Pensula fond de ten Sephora

PENSULA PENTRU FOND DE TEN

Pentru aplicarea fondului de ten te poti folosi de degete, pensule pentru fond de ten sau buretei cosmetici. Desi, probabil, degetele sunt cele mai des folosite in acest caz, make-up artistii aleg pensula pentru fond de ten. Cand aplici o singura culoare de ten pe toata fata, degetele iti pot fi de ajuns, insa cand recurgi la tehnicile de conturare, ai neaparat nevoie de o pensula pentru blending, tehnica care nu se poate realiza cu ajutorul degetelor, cel putin nu un blending aproape imperceptibil. Mai mult, stilistii Sephora ne incredinteaza ca atunci cand utilizam o pensula pentru fond de ten, diminuam considerabil cantiatea de produs folosita si evitam acel aspect de masca.

 Pensula pentru anticearcan Revlon

PENSULA PENTRU ANTICEARCAN / CORECTOR

Stiai ca multi make-up artisti aleg sa aplica anticearcanul dupa aplicarea fondului de ten. Cand alegi un anticearcan intr-o nuanta mai deschisa decat fondul ten si il aplici peste, acesta are efect iluminator in zonele de sub ochi si alte zone cu probleme. Capatul plat si ingust al pensulei pentru anticearcan iti ofera o mai mare precizie si acoperire in zonele care necesita aplicare. Poti chiar sa acoperi ridurile fine cu ajutorul unei aplicari corecte. Este foarte important ca perii acestei pensule sa fie foarte moi avand in vedere zona sensibila de sub ochi.  La fel de important este sa alegi forma corecta a pensulei pentru anticearcan, o forma usor ascutita cu peri scurti si plati. Forma corecta este cea care iti permite accesul in zone dificile pe care nu le-ai fi acoperit printr-o aplicare cu ajutorul degetelor.

Pensula pentru pudra CK

PENSULA PENTRU PUDRA

Pensula pentru pudra este voluminoasa, formata din peri lungi, avand o forma usor rotunjita catre margini pentru precizia aplicarii sub ochi sau in jurul nasului. Se recomanda pensula din pudra din peri naturali care functioneaza extrem de bine cu produse precum pudra sau blush (in cazul in care nu este sub forma de gel). Pensula pentru pudra se foloseste pentru pudra pulbere sau pudra presata. Trebuie sa fii foarte atenta in cazul aplicarii pudrei deoarece aceasta iti poate incarca fata prea tare. Asigura-te ca ai indepartat excesul de pudra de pe pensula inainte de aplicare. Sa nu uitam ca rolul pudrei (in special a celei translucide) este de a fixa machiajul.

Pensula pentru bronzer Elf

 

PENSULA PENTRU BRONZER

Pensula pentru bronzer are un aspect total aparte: un profil plat si peri densi. Aceasta asigura o aplicare perfecta a bronzer-ului pe pometi si tample, dandu-ti acel aspect ca proaspat sarutata de soare. Datorita formei sale unice, este extrem de utila in conturarea fetei.

Pensula pentru blush Sephora

PENSULA PENTRU BLUSH

Atunci cand alegi o pensula pentru blush, asigura-te ca este confectionata din peri naturali, moi, cu marginile oblice, usor curbate. Pentru o mai buna precizie, poti incerca pensula oblica pentru blush datorita capacitatii sale de a se mula pe pometi. Aceasta trebuie sa fie suficient de larga pentru a acoperi pometii. In cazul in care folosesti blush sub forma de crema sau gel, vei gasi aplicarea cu ajutorul degetelor mai usoara iar blendingul il poti realiza cu ajutorul unei buretel cosmetic.

Pensula multi-functionala Booby Brown

PENSULA MULTI-FUNCTIONALA

Alteori este mai eficient sa iti procuri o pensula multi-functionala de calitate precum Bobby Brown Face Blender. O poti folosi pentru mai multe scopuri, de la a indeparta surplusul de blush sub forma de pudra, la aplicarea pudrei de fata pulbere sau a bronzului. Se pot aplica cu aceasta pensula multi-functionala chiar si perlele bronzante.

 

Ustensile esentiale pentru aplicarea fardului

Pensule fard de ochi Bobby Brown
Pensule fard de ochi Bobby Brown

PENSULA PENTRU APLICARE FARD. Ar trebui sa fie o pensula din peri naturali, capabila sa acopere aproximativ jumatate din pleoape superioara a ochilor. Varfurile perilor sunt rotunjite, cu margini tesite care permit inclusiv aplicarea fardului pe pleoapa inferioara.

PENSULA CONTUR PENTRU FARD OCHI. Pensula contur pentru ochi este o pensula rotunda, cu  cap plat din peri naturali. Avand perii scurti si densi este perfecta pentru conturarea ochilor, obtinand rezultate excelente in zona pliurilor.

PENSULA PENTRU BLENDING-UL FARDULUI DE OCHI. Atunci cand folosesti mai multe nuante de fard pentru un machiaj sofisticat, vei avea nevoie de pensula pentru blending, special creata pentru a elimina liniile de demarcatie inestetice care pot aparea atunci cand combini culorile.

 

PENSULA PENTRU SMOKEY EYES. Este vorba de o perie cu un cap mic, cu margini usor rotunjite. Este formata din peri naturali, flexibili si moi care asigura aspectul de smokey eyes.

Ustensile esentiale pentru aplicarea rujului

Pensula de buze MAC

Asa cum te asteptai, ete vorba de pensula pentru buze cu ajutorul careia se umple conturul creat anterior cu ajutorul unui creion pentru buze.

APARAT CURBARE GENE

Cleste pentru intors genele Elf

 

PENSETA PROFESIONALA

Penseta Revlon Diamond Grip

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.