zoot

10 moduri prin care poti fi in forma fara a merge la sala

Nu pun la indoiala motivele pentru care nu vrei sa mergi la sala iar daca acesta este cazul tau, iata 10 moduri prin care poti fi in forma fara sa mergi la sala.

in forma fara a merge la sala
Credit foto: Flickr.com CC / Ed Yourdon
  1. Strange cateva prietene si fa-ti propriul grup cu care sa faci un antrenament de fitness in aer liber, acum ca vremea este frumoasa si iti permite acest lucru. Imbracati-va sport si iesiti in parc. Incepeti cu o usoara alergare apoi cresteti treptat intensitatea. Fa-ti de acasa un program de exercitii care sa includa flotari, genoflexiuni si abdomene, dar si exercitii ceva mai complexe bazate pe intervale de maxima intensitate.
  2. Rezerva-ti o zi sa faci un tur al muzeelor impreuna cu prietenele tale. Imbracati-va comod si propuneti-va sa vizitati cel putin 3 muzee mici, de existenta carora nici macar nu stiati inainte.
  3. Convinge-ti o prietena sa alergati impreuna pe pista Lia Manoliu. Asta in cazul in care ai o conditie fizica buna, lungimea unui tur fiind de 400m. Puneti-va castile la urechi si dati cateva ture. Sau poate vrei sa faceti o intrecere de sprint la 100 m. Vei gasi marcaje care iti permit astfel de intreceri.
  4. Nu scapa nicio ocazie sa iti lucrezi muschii. Cand astepti la semafor in masina sau in timpul orelor de curs. Incordeaza si relaxeaza. Incordeaza si relaxeaza.
  5. Ia treburile casnice in serios. Stiai ca pierzi 100 de calorii la cumparaturile zilnice de 30 de minute? Stiai ca pierzi 100 de calorii in timp ce dai cu aspiratorul, stergi geamurile sau speli podeaua timp de 20 de minute? Iata cateva motive bune ca apartamentul tau sa fie luna.
  6. In cat timp poti urca 10 etaje? Ia sa te cronometrezi cu prima ocazie. Nu cred ca exista un antrenament mai eficient pentru picioare si complet gratuit decat urcatul scarilor. Incearca asta maine dimineata si vei avea febra garantat.
  7. Iesi in parc in fiecare sfarsit de saptamana. Iar daca nu iti place sa alergi, da-te cu rolele, inchiriaza o bicileta, sari la trambulina sau joaca-te cu discul frisbee. Activitatile de acest gen sunt si mai distractive atunci cand iti chemi prietenii.
  8. Iti place sa te joci la calculator? Atunci o investitie intr-un joc Wii sau Xbox Kinect va fi un dublu castig. Te distrezi si pierzi calorii. In plus, poti organiza seri in care te poti juca cu prietenele tale.
  9. Cumpara-ti cateva dvd-uri de fitness. In functie de preferintele tale, poti cumpara Zumba, TaeBo, P90X sau Insanity (pe acestea din urma ti le recomand pentru o transformare radicala atunci cand vrei sa iei fitness-ul in serios).
  10. Fa fitness acasa. In confortul camerei tale. Vei gasi numeroase programe de antrenament online, complet gratuite pe care le poti adapta necesitatilor tale.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.