zoot

10 intrebuintari neobisnuite pentru uleiul de masline in gospodarie

Alaturi de apa, otet de mere, lamaie si alte uleiuri esentiale, uleiul de masline se va dovedi a fi un inlocuitor excelent a multor produse de curatare din comert.

Foto via pixabay
Foto via pixabay
  1. Lustruieste frunzele plantelor cu ajutorul unui tampon imbibat in ulei de masline. Vei indeparta instant praful si le vei conferi un luciu de invidiat.
  2. Sterge mobila de praf si lustruieste-o cu ajutorul unei lavete peste care ai pulverizat un amestec de o parte ulei de masline si o parte otet de mere. Poate inlocui cu succes spray-ul de mobila care elibereaza chimicale in caminul tau. In plus, este mai putin costisitor.
  3. Confera luciu tapiseriei din piele, masand un amestec de ulei de masline cu otet alb distilat.
  4. Poti folosi uleiul de masline pentru a da luciu incaltamintei dar doar dupa aceasta a fost atent curata de murdarie. Uleiul de masline se comporta ca un luciu pentru pantofi.
  5. Foloseste uleiul de masline pentru a curata vasele din otel inoxidabil si alama. Vei preveni zgarieturile si coroziunea iar vasele isi vor capata luciu.
  6. Pulverizeaza ulei de masline peste un fermoar incapatanat care nu se trage. Vei evita astfel sa-l rupi, aplicand o forta inutila.
  7. Poti unge balamalele usii cu ulei de masline pentru a scapa de scartaitul atat de enervant, caz in care poate inlocui cu succes vaselina.
  8. Te-ai apucat de renovat? Foloseste uleiul de masline pentru a curata vopseaua de pe degete.
  9. Poti dezlipi un abtibild de pe mobila sau frigider cu ajutorul uleiului de masline. Pulverizeaza-l peste abtibild, lasa-l sa actioneze 10 minute apoi indeparteaza fara urme si zgarieturi. Poti folosi acelasi truc si in cazul gumei de mestecat lipite pe articolele vestimentare. Foarte util!
  10. Poti folosi uleiul de masline pentru a ilumina incaperea. N-ai nevoie decat de o lampa de ulei cu fitil.

Speram ca ti-au fost utile aceste trucuri si ca ai capatat cativa asi in maneca pe care-i vei folosi la nevoie!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.