zoot

10 coafuri cu coc (Video). De la casual la elegant

Cocul este o coafura deosebit de versatila, putand fi purtata in atatea contexte diferite. De la top knot-ul de zi de zi, la cocuri sofisticate menite sa complementeze tinute de seara, iata 10 variatiuni ale acestei coafuri clasice, cu note moderne:

 

1. Coafuri cu coc balerina

coafuri cu coc balerina
coc balerina

Credit foto: Image.net

Un coc popular, versatil si deosebit de feminin, cocul balerina (en: ballet bun). Se preteaza oricarei texturi a parului, desi cel mai bine este pun in evidenta de o textura dreapta, linsa. Este tipul de coc pe care-l poti purta atat la o intalnire romantica, cat si la cursuri. Se poate realiza fara niciun artificiu pe un par cu volum suficient sau se poate miza pe un accesoriu de par, cunoscut in termeni populari drept gogoasa de par, pentru a obtine un coc balerina perfect. Datorita usurintei in utilizare dar a a aspectului perfect si cochet pe care gogoasa i-l imprima coafurii, am mizat pe aceasta varianta din urma:

 

2. Coafuri cu coc lins

coafuri cu coc sleek
coafuri cu coc lins

Credit foto: Image.net

Tendintele actuale sunt foarte permisive cand vine vorba de textura parului. Se poarta atat textura dezordonata cat si cea linsa (sleek). Un astfel de coc este ideal atat pentru petreceri de tip cocktail sau alte evenimente care te surprind in criza de timp, putand fi executat pe un par partial ud, peste care ai aplicat gel.

 

3. Coafuri cu coc dezordonat

coc dezordonat
coafuri cu coc dezordonat

Credit foto: Image.net

O tehnica care ne-a captivat instant si care s-a bucurat de multe aprecieri in articolele anterioare. Ti-o aducem din nou in prim plan pentru ca o modalitate mai simpla de a obtine cocul ‘perfect’ dezordonat, nu am intalnit. Experimenteaza cu aceasta tehnica pe lungimea si textura firului tau de par si vei fi surprinsa de rezultat. Este coafura potrivita atat pentru tinutele elegante cat si pentru cele smart casual, in functie de nota pe care alegi sa i-o imprimi.

 

4. Coafuri cu coc top knot

coafura cu coc top knot
coc balerina sus

Credit foto: Image.net

O coafura casual sau smart-casual, pe care o poti purta pe timp de zi atunci cand iesi in oras. Se poate realiza chiar si parul de a doua zi, caruia i-ai pulverizat sampon uscat la radacini. Suporta textura naturala a parului tau, cu cat este mai dezordonat cu atat este mai modern.

 

5. Coafuri cu coc rasucit, frantuzesc

coafura cu coc la spate
coc femei

Credit foto: Image.net

Un coc clasic, french twist-ul sau cocul frantuzesc rasucit este solutia rapida si la indemana oricui pentru a crea un coc potrivit ocaziilor formale. In acelasi timp, poate fi purtat cu succes la birou sau la intalniri de afaceri. Ii poti da o nota moderna, lasand libere cateva suvite care sa-ti incadreze chipul.

 

6. Coafuri cu coc cuib

coc la spate
coafura cu coc par ondulat

Credit foto: Image.net

Ne plac coafurile simple si rapide, tehnicile deloc complicate. In aceasta categorie s-ar putea integra cocul cuib. Elegant, formal dar deosebit de feminin, nu ai nevoie decat de un elastic de par si cateva agrafe pentru a-l finisa. Pentru a-i da o nota moderna, alege textura usor ondulata, dezordonata sau incorporeaza impletituri frontale:

 

7. Coafuri cu coc jos

coafuri cu coc (7)
coafuri cu coc (12)

Credit foto: Image.net

Alege coafurile joase in 2015, cat mai aproape de baza gatului, cele cu textura dezorodonata sau linsa, cu cateva suvite libere care sa-ti incadreze chipul. Vei capata instant un aer glam, demn de covorul rosu.

 

8. Coafuri cu coc intr-o parte

coafuri cu coc (9)
coafuri cu coc (13)

Credit foto: Image.net

La fel de populare sunt si coafurile intr-o parte. Lejere si feminine, le poti purtat atat pe timp de zi cat si la evenimente ce impun un cod vestimentar ceva mai sofisticat. Totul porneste de la coada de cal prinsa intr-o parte. Bineinteles, dupa ce ai obtinut volum si forma dorita a parului in partea frontala. De aici incolo, tehnica tine doar de imaginatia ta: nod, suvite rasucite, impletituri, bucle prinse cu agrafe.

 

9. Coafuri cu coc si impletituri

coc cu impletituri
Coafuri cu impletituri Coc

Credit foto: sonyazhuravetc – Fotolia.jpg

Daca mai sus ai vazut cum poti realiza o coafura simpla cu coc dintr-o impletitura clasica realizata pe un par ondulat, de data aceasta iti propunem sa incorporezi impletiturile in coafura ta. Vei obtine un aspect inedit, romantic si sofisticat.

 

10. Coafuri cu coc teatral

coafuri cu coc (18)
coafuri cu coc (19)

Credit foto: Image.net

Pentru ocazii festive, poti alege un coc teatral, unul cu foarte mult volum. Inarmeaza-te cu rabdare si un pieptene special pentru tapat. In plus, ar fi mai bine sa incerci aceasta coafura pe parul de a doua zi, mult mai usor de manevrat.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.