zoot

Tarta de branza cu chutney de rosii

Tarta de branza

Tarta de branza reuseste sa scoata in evidenta dulceata si aroma rosiilor de sezon, intr-un preparat usor, potrivit pentru o masa principala.

Ingrediente pentru aluat:

  • 250g faina alba
  • 175g unt
  • 2 oua bio
  • 1 praf de sare

Ingrediente pentru umplutura:

  • 250g rosii de sezon
  • 250g mascarpone
  • 50g parmezan, ras
  • 100g mozzarela, rasa
  • 100ml smantana
  • 3 oua bio
  • 1 lingura de faina
  • Busuioc
  • Sare si piper, dupa gust

Ingrediente pentru chutney-ul de rosii:

  • 750g rosii de sezon, tocate la cutit
  • 250g de zahar
  • 250ml vin rosu
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 1 ardei chili, fara seminte si nervuri, tocat marunt

Tarta de branza cu chutney de rosii

Pregateste chutney-ul din timp:

Amesteca toate ingredientele pentru chutney intr-o tigaie adanca cu start anti-aderent. Gateste la foc mic pentru aproximativ o jumatate de ora (chiar 40min), amestecand drecvent, pana se transforma intr-o dulceata lipicioasa. Lasa putin sa se raceasca si transfera intr-un borcan sterilizat pentru a se raci complet (dureaza cel putin 2h).

Amesteca faina si untul rece intr-un robot de bucatarie pana se faramiteaza. Adauga 2 galbenusuri de oua si 1-2 linguri de apa rece. Continua sa amesteci pana obtii un aluat. Transfera aluatul pe un blat de lucru presarat cu faina si continua sa-l framanti cu mainile. Modeleaza-l intr-o bila, acopera-l cu folie alimentara si da la frigider pentru un sfert de ora.

In acest timp, aseza o strecuratoare asupra unui bol adanc. Taie rosiile feliute si aseaza-le in strecuratoare. Presara sare si lasa-le la scurs pentru o jumatate de ora.

Preincalzeste cuptorul la 180 C.

Intinde aluatul pe suprafata de lucru tapetata cu faina.

Unge cu unt o tarta cu diametru de 23 cm, tapeteaza cu faina si aseaza aluatul. Indeparteaza marginile in exces. Acopera cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 15-20 de minute.

Indeparteaza folia, unge tarta cu cele doua albusuri de oua si mai da la cuptor, la foc mic, pentru cateva minute ca ouale sa se aseze.

Pentru umplutura, amesteca o lingura de faina cu putina branza mascarpone. Adauga si resut lde mascarpone si omogenizeaza. Incorporeaza parmezanul si mozzarella rasa, ouale si smantana. Asezoneaza cu sare si piper.

Aseaza pe fundul tartei un strat de chutney , toarna umlutura, niveleaza apoi adauga rosiile scurse deasupra umpluturii.  Da la cuptor pentru 45-50 de minute.

Lasa tarta cu branza sa se raceasca pentru 20 de minute apoi indeparteaza tarta din forma si las-o sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.