zoot

Souffle de conopida cu sos alb

Daca nu l-ai incercat pana acum, este momentul sa o faci! Un souffle de conopida pufos, cu o crusta crocanta si un interior moale, grozav ca atare, alaturi de o salata mixta sau ca garnitura pentru a insosti o friptura. Reteta este simpla si gata in mai putin de o ora!

Souffle de conopida reteta

Ingrediente:

  • 1 capatana de conopida
  • 400ml lapte
  • 3 oua
  • 2 linguri de faina
  • 40 g unt
  • 1 mana de parmezan sau cascaval ras
  • Putin pesmet si unt / ulei vegetal pentru a tapeta tava
  • Sare si piper, dupa gust

SOUFFLE DE CONOPIDA

Souffle de conopida

Pune 2-3l de apa la fiert.

Desprinde frunzele capatanii si desparte bucatelele de conopida. Spala-le bine in apa rece.

Cand apa a dat in clocot, adauga buchetelele de conopida si sareaza. Fierbe-le al dente, pret de 5-10 minute. Ia-le cu o paleta si transfera-le intr-o strecuratoare mare. Lasa-le la scurs, in timp ce prepari sosul Bechamel.

Pune laptele la incalzit intr-un ibric.

Topeste untul intr-o tigaie aderenta. Incorporeaza treptat faina, amestecand rapid sa nu se formeze cocoloase. Stinge compozitia cu laptele fierbinte si potriveste sosul de sare. Da-l deoparte sa se raceasca.

Intre timp, pregateste vasul de cuptor. Alege un vas termorezistent si unge-l cu unt sau ulei vegetal. Presara pesmet pe fundul si peretii acestuia.

Separa albusurile de galbenusuri si bate-le spuma pe primele, cu putina sare.

Incorporeaza galbenusurile in sos, amestecand bine pana la omogenizare. Incorporeaza si albusurile batute spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari de jos in sus.

Aseaza bucatile de conopida pe fundul vasului si toarna sosul. Presara o mana de cascaval sau parmezan deasupra vasului.

Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 C si se lasa pentru aproximativ 30-40de minute. In ultimele cinci minute poti activa functia grill pentru a rumeni mai bine crusta. Incearca, pe cat posibil, ca in acest interval sa nu deschizi usa cuptorului, ca souffle-ul sa nu se lase.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.