zoot

Salata Waldorf cu pui si dressing din iaurt grecesc

Salata waldorf cu dressing din iaurt grecesc

Salata Waldorf cu un twist. Servita cu piept de pui poate inlocui o masa principala.

Ingrediente:

  • 1 salata cos, rupta bucatele cu mana
  • 1 tulpina de telina apio, tocata bucatele de 1cm
  • 150g boabe de struguri
  • 60g nuci, maruntite usor la cutit
  • 1 mar verde, tocat fideluta
  • 250ml iaurt grecesc
  • 1 lingura de maioneza
  • 1 lingura de miere
  • Cateva crengute de tarhon, tocate marunt
  • Zeama de lamaie
  • Sare si piper negru, proaspat macinat
  • Optional: piept de pui gatit

SALATA WALDORF CU DRESSING DIN IAURT GRECESC

Preincalzeste cuptorul la 180C.

Aseaza boabele de struguri peste o hartie de copt, presara peste ei coaja rasa de la jumatate de lamaie, presara putin ulei de masline si asezoneaza cu sare si piper.
*** Salata se poate servi si cu boabe de struguri crude.

Da tava la cuptor pentru un sfert de ora apoi adauga nucile si da tava iar la cuptor pentru inca 5-10 minute sau pana cand strugurii se inmoaie si nucile se rumenesc usor.

Intre timp, pregateste dressingul. Toarna maioneza si iaurtul grecesc intr-un bol si amesteca bine. Adauga mierea si omogenizeaza. Incorporeaza tarhonul, zeamana de lamaie si asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.

Rupe salata bucati si aseaz-o pe fundul platoului, adauga merele fidelute, boabele de struguri, telina apio si nucile.
*** Optional : adauga pieptul de pui

Toarna dressingul din iaurt si serveste.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.