zoot

Pasta de avocado cu somon afumat

Cauti un aperitiv rapid, satios si absolut delicios? Pasta de avocado, garnisita cu rulouri din somon afumat este tocmai ceea ce cauti. Toate ingredientele se proceasca in blender pana la omogenizare. Pasta trebuie sa aiba o textura cremoasa si un gust untos.

Pasta de avocado

Ingrediente

  • 4 felii de somon afumat
  • 4 buc. avocado, coapte
  • 50 ml ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lingurita zeama de lamaie proaspat stoarsa
  • Sare si piper proaspat macinat, dupa gust
  • Optional: pudra de chili sau ardei iute

PASTA DE AVOCADO CU SOMON AFUMAT

*** Pentru a pregati o pasta de avocado delicioasa ai nevoie de fructe bine coapte. Le recunosti dupa interiorul moale si untos care se desprinde usor de coaja cu ajutorul unei lingurite. Daca nu ai avocado copt, infasoara-l in hartie (sau ziar) si aseaza-l intr-un loc calduros (pe dulapul de bucatarie) pentru a grabi coacerea (1-3 zile).

Taie avocado-ul pe jumatate si indeparteaza samburele. Cu ajutorul unei lingurite scobeste interiorul si transfera-l in blender. Adauga uleiul, zeama de lamaie si condimentele. Pulseaza de cateva ori pana se omogenizeaza bine, gusta si potriveste cu sare si piper. Daca nu are consistenta dorita, mai poti adauga ulei.

Pasta de avocado se serveste in pahare inalte sau boluri transparente, garnisite cu rulouri de somon (fasia subtire de somon afumat se ruleaza si se aseaza desupra pastei de avocado) si cateva fire de marar.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.