zoot

Gogosi cu miere. Simple, rapide si la indemana oricui

Gogosi cu miere

Pudrate cu zahar sau unse cu miere, gogosile sunt mereu binevenite. Chiar si asa simple, neumplute cu ciocolata sau gem , sunt tocmai bune pentru a fi savurate in compania unui ceai sau a unei bauturi racoritoare. Consuma-le caldute.

Ingrediente:

  • 3 oua
  • 100g zahar
  • 100ml ulei
  • 200ml lapte
  • Praf de sare
  • Coaja rasa dintr-o lamaie
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 1 cubulet drojdie (25g)
  • Faina cat cuprinde
  • Ulei pentru gatit
  • Miere sau zahar tos

GOGOSI CU MIERE

Amesteca drojdia cu jumatate de lingurita de zahar si doua linguri de lapte fierbinte. Lasa la dospit pentru 15 minute.

Bate ouale cu zaharul folosind un mixer. Adauga laptele, uleiul, un praf de sare, zaharul vanilat si coaja de lamaie. Omogenizeaza.

Incorporeaza treptat faina, amestecand cu o lingura. Adauga faina cat cuprinde pentru a obtine un aluat nelipicios ce se poate intinde cu mana.

Framanta aluatul pana obtii o textura elastica si moale.

Lasa aluatul la dospit pentru cel putin o jumatate sau pana cand s-a dublat in dimensiune.

Se tapeteaza cu faina blatul de lucru si se intinde aluatul intr-o foaie cu grosimea de un deget.

Se decupeaza din ea gogosile cu ajutorul gurii unui pahar. Gogosile se mai lasa la dospit pentru un alt sfert de ora inainte de a le praji in baie de ulei.

Se incinge uleiul pana la 190 C (la aceata temperatura un cub de paine incepe sa sfaraie cand este introdus in tigaie). Se frig 3-5 minute sau pana se rumenesc, dupa care se intorc.

Se indeparteaza cu ajutorul unei palete si se lasa la scurs pe un servet de bucatarie pentru a lasa excesul de ulei.

Unge gogosile cu miere sau pudreaza-le cu zahar tos.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.