zoot

Chec fara faina. Se poate si este delicios!

Chec fara faina

Exista optiuni si dincolo de blaturile cu faina, pufoase si elastice. Desi are o textura diferita de checul obisnuit, checul fara faina contine mai putini carbohidrati si poate fi introdus intr-o dieta low-carb.

Ingrediente:

  • 250g unt nesarat, taiat bucatele (plus unt pentru a unge tava)
  • 250g ciocolata neagra, tocata bucatele
  • 75g pudra de cacao
  • 150g zahar alb
  • 100g zahar pudra
  • 400g fructe de padure congelate
  • 6 oua bio
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • Optional: frisca, pentru servire

CHEC FARA FAINA

Preincalzeste cuptorul la 160C. Aseaza o foaie de copt pe fundul formei si unge-i marginile cu unt.

Topeste ciocolata si untul in bain marie. Adauga pudra de cacao, extractul de vanilie si un praf de sare. Lasa sa se raceasca.

Bate ouale cu zaharul alb cu ajutorul mixerului pentru 5-8 minute pana amestecul devine gros si pal. Incorporeaza amestecul de ciocolata cu ajutorul unei spatule, cu miscari de jos in sus.

Toarna umplutura in forma si da la cuptor pentru 50 de minute pana exteriorul se intareste si prajitura nu se mai clatina.

Toarna zaharul tos si fructele de padure congelate intr-o tigaie adanca si gateste pana amestecul devine siropos (aproximativ 8 minute), strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.

Scoate checul fara faina din cuptor, presara zahar tos si serveste-l cu frisca si sirop de fructe de padure.

 

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.