zoot

Blat de pizza low carb din conopida

Blat de pizza low carb din conopida

Un deliciu la care nu trebuie sa renunti nici macar in dieta low carb atata vreme cat inveti cum se face un blat de pizza din conopida. Hipo calorica si cu putine glucide, aceasta reteta de pizza low carb inlocuieste perfect gustarea traditionala. Are la baza un ingredient comun, usor de procurat indiferent de sezon.

 

Ingrediente:

  • jumatate de conopida mare sau o conopida medie
  • 2 oua batute
  • 100g de branza mozzarella
  • 2 linguri de parmesan ras
  • un catel mic de usturoi sau oregano (optional)
  • sare si piper dupa gust

Cum se prepara blatul de pizza din conopida

Se incazeste cuptorul la 180 de grade si se pregateste o tigaie de pizza.

Se alege o conopida mare si se taie pe jumatate apoi se spala bine. Se da prin razatoare apoi se gateste la cuptorul cu microunde pentru 5 minute pana cand devine moale. Se scurge bine de apa cu ajutorul unui prosop de bucatarie. Se amesteca cu cele doua oua batute, se adauga branza mozzarella faramata si parmezanul ras. Se condimeteaza cu usturoi, piper si sare dupa gust.

Se unge o tava de pizza cu ulei si se formeaza o crusta din amestecul obtinut anterior. Se introduce la cuptor timp de 10-15 minute pana cand se rumeneste putin. Se scoate se adauga toppingul dorit si se reintroduce la cuptor inca 10 minute.

Niciun comentariu

Lasa un comentariu

Your email address will not be published.